KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 30 je novih pozitivnih osoba na covid-19. Među novozaraženima, šest osoba je iz Samobora, četiri iz Dugog Sela, tri iz Svetog Ivana Zeline, po dvije iz Zaprešića, Jastrebarskog, Velike Gorice, Brdovca i Rugvice, dok po jedan novi slučaj ima Sveta Nedelja, Ivanić-Grad, Vrbovec, Pušća, Žumberak, Krašić i Kloštar Ivanić.

U Zagrebu je zabilježeno 94 novozaraženih, oporavilo ih se 56 te je broj aktivnih slučajeva u gradu trenutno 391.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 15 novozaraženih – deset iz Siska, četiri iz Petrinje i jedno iz Lekenika.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je šest novih slučajeva koronavirusa, a devet osoba je ozdravilo te je broj aktivnih slučajeva trenutno 49.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe s područja su općine Sirač, po dvije s područja Bjelovara i Daruvara, a po jedna s područja gradova Čazme i Garešnice te općina Veliko Trojstvo, Končanica i Berek.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 46 novozaraženih covidom-19, a jedna je osoba umrla. Od novozaraženih iz Karlovca ih je 28, iz Ozlja pet, Duge Rese i Slunj po četiri,  Žakanja tri i Barilovića dva.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 33 su novopozitivne osobe na covid-19. Među novozaraženima 11 osoba živi na području Osijeka, po četiri su iz Našica i Valpova, po dvije iz Belišća, Belog Manastira i Đakova te po jedna s područja Čepina, Darde, Erduta, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petrijevaca, Strizivojne i Vladislavaca.

U Brodsko-posavskoj  županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji je devet novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 24 su nove pozitivne osobe na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Među novozaraženima, sedam je osoba iz Vukovara, četiri iz Vinkovaca, po tri osobe iz Jarmine i Cerića, dvije iz Nijemaca te po jedna osoba iz Županje, Borova, Iloka, Opatovca i Starih Jankovaca.

Novih šest osoba zaraženih koronavirusom bilježi Virovitičko-podravska županija, a svi novozaraženi su s područja Slatine.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije evidentirane su 33 osobe zaražene koronavirusom, a trenutno je aktivno 169 slučajeva. Među novozaraženima 21 je u Zadru, troje u Benkovcu, po dvije osobe u Poličniku, Škabrnji i Zemuniku Donjem te po jedna u Biogradu, Pašmanu i Posedarju.

Novih 25 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Šibensko-kninska županija u kojoj su 22 osobe na bolničkom liječenju. U županiji su trenutno 102 aktivna slučaja zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba umrla. Zaražene su 33 osobe iz Konavala, 25 iz Dubrovnika, 24 iz Župe dubrovačke, dvije iz Ploče i po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Metkovića.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je na tom području trenutno 38 covid-19 pozitivnih osoba.

Novih 69 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Primorsko-goranska županija u kojoj su ozdravile 22 osobe te je broj aktivnih slučajeva trenutno 415.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod 18 osoba u Ličko-senjskoj županiji, i to sedam iz Otočca, četiri iz Korenice, tri iz Gospića te po dvije iz Senja i Perušića. U županiji je trenutno 59 aktivnih slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba.

Međimurska županija broji 24 nove koronavirusom zaražene osobe, oporavilo se 15 osoba, pa je trenutno 129 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se šest, pa je trenutno na području županije aktivno 86 slučajeva covida-19.

Hrvatska