KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Doznajemo aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Među novozaraženima, po jedna osoba dolazi iz Samobora, Svete Nedelje, Velike Gorice, Križa i Brckovljana.

U  Zagrebu je zabilježeno 49 novozaraženih covid infekcijom te je trenutno 291 aktivan slučaj u gradu.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 14 novozaraženih COVID infekcijom. Riječ je o šest osoba s područja Siska, dvije s područja Petrinje te po jednoj s područja Glina, Dvora, Lekenika, Sunje, Kutine i Velike Ludine.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je pet novozaraženih, a umrla je jedna osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Jedna novozaražena osoba s područja je općine Đulovac, a druga s područja općine Severin.

U Karlovačkoj županiji 25 je novih slučajeva zaraze, a umrlih nije bilo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite napominjući kako je do 15. veljače distribuirano 3981 doza cjepiva, a oko 1500 osoba primilo je obje doze.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji osam je novopozitivnih na koronavirus. Četiri osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Čepina, Đakova, Ernestinova i Našica.

Na području Virovitičko-podravske županije nije utvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom, a preminulih nema. Među novozaraženima, šest osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Andrijaševaca, Jarmine, Nijemaca, Otoka, Trpinje, Rokovaca i Vukovara.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je pet novozaraženih, a umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđena jedan novi slučaj zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je 15 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Ploča te po jedna iz Orebića i Slivnog.

Na području Zadarske županije potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla je jedna osoba. Dvije novozaražene osobe izolaciju provode na području Zadra te po jedna u Polači, Preku, Ražancu i Sv. Filipu i Jakovu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 39 zaraza koronovirusom, a jedna je osoba umrla. U Splitu je 12 zaraženih osoba, u Kaštelima devet, Sinja i Solinu po tri, u Hvara, Jelsi i Makarskoj po dvije osobe te po jedna osoba u Omišu, Trilju, Baškoj Vodi, Dicmu, Hrvacama i Podstrani.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a na tom je području trenutno 26 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježene su 33 novozaražene osobe, a dvije su umrle u KBC-u Rijeka.

Na području Ličko-senjske županije zabilježeno je pet novozaraženih: tri osobe s područja Otočca, a dvije iz Gospića.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija bilježi sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na tom je području trenutno aktivno 126 bolesnika.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je osam  novozaraženih osoba koronavirusom, a jedna je osoba umrla.

Dvije osobe su umrle, a novih deset je zaraženo koronavirusom u Varaždinskoj županiji.

Hrvatska