KORONA PO ŽUPANIJAMA: Današnje brojke novozaraženih

Što nam donosi današnji dan

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 11 novooboljelih od covida-19, a ozdravilo je šest osoba. Po dvoje novooboljelih imaju Samobor i Sveta Nedelja, a po jedna slučaj zabilježen je u Jastrebarskom, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu, te općinama Pušći, Kloštar Ivaniću, Rugvici i Dubravi.

U Zagrebu su evidentirana 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se 33 osobe, a trenutno su aktivna 133 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novooboljele osobe od covida-19. Jedna novooboljela osoba je s područja Siska, a druga iz Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Karlovačke županije tri su nova slučaja zaraze koronavirusom.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji je šest novozaraženih, na bolničkom je liječenju 12 osoba, a njih 357 nalazi se u samoizolaciji.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je četvero pacijenata, uz dodatno dvoje u KBC-u Rebro.

Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite izvijestio je o jednom novom slučaju zaraze koronavirusom, a susjedna Požeško-slavonska županije je danas bez novooboljelih.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije je 25 novozaraženih – 18 u Zadru, dvoje u Pašmanu te po jedna osoba u Benkovcu, Bibinjama, Poličniku i Sukošanu. Oporavilo se 17 osoba, a trenutno je aktivan 101 slučaj.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je osam novozaraženih – po troje iz Splita i Kaštela te po jedna osoba iz Omiša i Primorskog Doca.

Na području Šibensko-kninske županije osam je novozaraženih, a trenutno su aktivna 42 slučaja zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaražene su dvije žene iz Metkovića, jedna iz Slivnog i jedna koja nema prebivalište u županiji.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nije bilo novozaraženih, na liječenju je šest bolesnika, a oporavila se jedna osoba.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nema niti umrlih od posljedica covida, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Međimurskoj županiji je osam novozaraženih, oporavilo se 13 osoba pa je broj pozitivnih bolesnika 67.

U Varaždinskoj županiji potvrđen je samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba pozitivna na covid-19. Oporavilo se sedam osoba, a aktivan je 61 slučaj zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika