KORONA PO ŽUPANIJAMA: Brojke novozaraženih i dalje u padu

Aktualna epidemiološka situacija
Gužva u novim paviljonima za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajam Marin Tironi/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U odnosu na podatke od petka, na području Zagrebačke županije oboljele su 273 osobe (gradovi – 43 Samobor, 18 Sveta Nedelja, 10 Zaprešić, 13 Jastrebarsko, 103 Velika Gorica, 7 Ivanić-Grad, 16 Dugo Selo, 10 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 9 Brdovec, 2 Bistra, 1 Jakovlje, 2 Luka, 1 Pušća, 1 Dubravica, 2 Klinča Sela, 1 Pisarovina, 3 Krašić, 2 Orle, 4 Kravarsko, 2 Pokupsko, 3 Kloštar Ivanić, 1 Križ, 2 Brckovljani, 3 Rugvica, 2 Dubrava, 2 Preseka, 1 Rakovec, 3 Gradec, 2 Bedenica).

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena su 732 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica bolesti covid-19 umrlo je sedam osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije, zabilježen je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je 16 osoba manje nego prije tjedan dana. Kako stoji u dnevnom izvješću Stožera, 25 novozaraženih osoba je iz Siska, 20 ih je iz Petrinje, 16 iz Kutine, po pet iz Lipovljana i Novske, po četiri su osobe iz a Popovače, Gline i Hrvatske Kostajnice, dvije iz Hrvatske Dubice, te po jedna osoba iz Lekenika i Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Ispostavi Bjelovar Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u ispostavama Garešnica i Čazma po 5 slučajeva.

U Koprivničko-križevačkoj županiji novooboljele su 63 osobe, a tri su umrle, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju je 61 osoba od kojih 14 na respiratoru. Ozdravile su 163 osobe, pa je u Podravini i Prigorju trenutno 687 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji testiranjem otkrivene su 32 osobe zaražene koronavirusom, a na covid-odjelu Opće bolnice Karlovac umrla je žena rođena 1943. godine. 11 novootkrivenih zaraženih osoba je s područja Karlovca, osam osoba je područja Ogulina, pet osoba je s područja Ozlja, po dvije su osobe s područja Duge Rese, Slunja i Draganića, te po jedna osoba s područja Netretića i Žakanja.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županije od ukupno 1040 obrađenih testova 499 je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, a umrlo je sedmero ljudi. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (187), Kaštela (34), Omiša (30), iz Makarske (27)  i Trogira (27),  te Sinja (26) i Solina (21),  a slijede Trilj (16), Marina (12) i Imotski (10).

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 138 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 57 osoba. Zaražene su 74 osobe muškog i 64 ženskog spola, i to 55 iz Dubrovnika, 18 iz Župe dubrovačke, 17 iz Korčule, deset iz Konavala, devet iz Metkovića, sedam iz Stona, šest iz Lumbarde, pet iz Orebića, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Ploča i Smokvice te po jedna iz Blata, Janjine, sa Mljeta, iz Slivnog i Trpnja.

SLAVONIJA 

Dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije umrle su od posljedica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 156 novih slučajeva zaraze. Najviše novooboljelih osoba, njih 78, je s osječkog područja, 34 s područja Đakova te devet s područja Čepina, priopćili su iz Stožera.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 58 uzoraka i zabilježen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su dvije su osobe, 59-godišnji muškarac i 77-godišnja žena, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite. U Virovitici je sedam oboljelih, Pitomači četiri, Slatini tri Novoj Bukovici, Suhopolju i Sopju po dvoje, a u Voćinu jedan novooboljeli.

ISTRA I PRIMORJE  

Novih 156 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a u pulskoj bolnici umrle su dvije covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 320 novozaraženih, a u riječkoj bolnici je od covida-19 umrlo sedmero ljudi. Iz Rijeke i okolice je 203 novooboljelih osoba, 35 je s otoka Lošinja, 26 s crikveničko- vinodolskog područja, 20 s otoka Krka, 19 s liburnijskog područja, 12 s Raba, troje iz Gorskog kotara, a dvoje je s otoka Cresa.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirana su 73 nova slučaja zaraze, a umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus. U protekla 24 sata oporavilo se 97 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva 881, a u samoizolaciji su 662 osobe.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 105 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su četiri osobe. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 153 covid pozitivna pacijenta, od kojih je njih 15 na respiratoru. Od jučer su se oporavile 122 osobe i broj aktivnih slučajeva je 927.

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Hrvatska
Ostalo