BBB slave veliku pobjedu

Konačna pobjeda Velimira Zajeca: Dinamo je nogomet, Dinamo je ljubav, puno odricanja

Zajec je prije 24 godine na Valentinovo sudjelovao u vraćanju imena Dinamo, a danas je bio glavni akter još jednog povijesnog dana za Modre
Zagreb: Konferencija za medije novog predsjednika Velimira Zajeca Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je prošle subote trijumfirao na izborima za Skupštinu slaveći pobjedu s listom “Dinamovo proljeće”, Zajec je danas napravio i posljednji korak i postao predsjednikom Dinama. Time je završila 24-godišnja era Mirka Barišića.

-Zahvaljujem se ovim divnim navijačima i svima koji su radili na tome da prvi demokratski izbori prođu u ovom tomu. Zahvaljujem se i bivšoj upravi, mi dolazimo sa svježim idejama kako bi se klub podignuo na novu razinu- istaknuo je Zajec, prenosi HRT.

-Ovo je velika pobjeda demokracije, Dinamo je dobi novu grupaciju koja će se maksimalno truditi, kako bi došli na još veću razinu. Nadam se povoljnom rezultatu u Grčkoj, važno je proći PAOK ne samo zbog prestiža. Dinamo je nogomet, Dinamo je ljubav, puno odricanja. Međutim, najvažnije je, imamo Dinamo, dodao je.

Zajec je prije 24 godine na Valentinovo sudjelovao u vraćanju imena Dinamo, a danas je bio glavni akter još jednog povijesnog dana za Modre.

-To su jako slični događaji, puno je emocija. Tada smo se borili za povratak imena Dinamo, nismo odmah uspjeli, ali smo ga vratili. Ovo je povratak Dinama korijenima i navijačima koji su se dugo za to borili. Znam s kojim emocijama oni ulaze u sve svoje borbe, to nam je potrebno, ali moraju čuvati i dignitet kluba, raditi kako do sada. Naš cilj je bio da se sve rješava gospodski, Dinamo je uvijek bio gospodski klub-naglasio je Zajec.

Dodao je kako nema “100 dana” mira kao u politici.

-Mi nemamo 100 dana kao u politici, moramo odmah krenuti s poslom. Pred nama je Konferencijska liga, borba u prvenstvu, imamo ozbiljne protivnike u Rijeci i Hajduku. Nećemo nikoga dirati, pokušat ćemo da klub funkcionira kako treba, vjerujem da ga možemo podići na bolju razinu- poručio je Zajec i istaknuo kako trener ima njegovu podršku, a jedan od prvih zadataka bit će izbor sportskog direktora, prenosi HRT.

Grad Zagreb
Intervju
Sport