Kod dilera pronađeno 1,5 kilogram kokaina i mnoštvo streljiva

31-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku
kokain11.9. PU splitsko-dalmatinska

Više od kilogram i pol kokaina zaplijenila je policija od 31- godišnjeg Splićanina kod kojega su još pronašli i brojno streljivo, doznaje se u splitskoj policiji.

Posao hvatanja splitskog dilera odradili su policijski službenici Službe kriminaliteta droga koji su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31- godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako su rekli u policiji, tijekom kriminalističkog istraživanja su obavili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 31-godišnjak na području Splita i tom prilikom pronašli i oduzeli 1540 grama droge kokain zapakirane u pakete i vrećice te opremu i pribor za vaganje i pakiranje droge kao što su digitalne vage, uređaj za vakumiranje, električni mlinac i prešu.

– Uz to je pronađeno i oduzeto 1660 komada raznoga puščanog streljiva, 75 komada raznoga pištoljskog streljiva, jedan trotilski metak, devet ručnih bombi, poluautomatska puška i osam spremnika za streljivo za automatsku pušku. Protiv osumnjičenog 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, istaknuli su u policiji.

Crna kronika
Hrvatska