Klisović predstavio prioritete za gradsku četvrt Maksimir

Najavio je obnovu Doma zdravlja u Švarcovoj ulici, revitalizaciju Sportsko rekreacijskog centra Svetice ali i partnerstvo na izgradnji novog stadiona

Matija Habljak/PIXSELL

SDP-ov gradonačelnički kandidat za Grad Zagreb Joško Klisović najavio je nakon obilaska gradske četvrti Maksimir kako će njegov prvi prioritet biti izgradnja, odnosno obnova Doma zdravlja u Švarcovoj ulici čime bi građani istočnog dijela Zagreba imali mogućnost na kvalitetan način ostvariti zdravstvenu zaštitu.

– Zdravlje nam je najvrjednije i ako vlast u Gradu i gradskoj četvrti to zanemaruje ili to podređuje političkim razračunavanjima, onda je to loše, ocijenio je.

Za Sportsko rekreacijski centar Svetice najavio je da će mu vratiti prvotnu namjenu.

– To će biti prostor na kojem će se građani moći baviti sportom, rekreativno i natjecateljski i biti jedan od prvih projekata, nakon Doma zdravlja, koje ćemo raditi u ovom dijelu grada.

U neposrednoj blizini je i Dinamov stadion, koji se urušava, iako je u njega “ulupano” 800 milijuna kuna. Dinamo, rekao je, zaslužuje novi stadion, a Grad Zagreb će biti partner tako da će dati zemljište, dok će Dinamo, prema najavama, sam financirati izgradnju.

– To su moja tri prioriteta u ovoj gradskoj četvrti, naglasio je Klisović.