Klinča Sela zahvaljujući novom sustavu smanjuju gubitke vode

Gubitci su smanjeni s 58% na 28%

Pixabay

Provedbom Programa kontrole potrošnje i smanjena gubitka vode u vodoopskrbnom sustavu Klinča Sela od 2018. do 2020. godine, gubitci su smanjeni s 58 na 28 posto.

Početkom 2018. godine, Vodovod Klinča Sela krenuo je u program provođenja potrebnih aktivnosti za kontrolu potrošnje i smanjenje gubitka u vodoopskrbnom sustavu.

Ispitivanje gubitka na cjevovodima provodilo se u naseljima Klinča Sela i Donja Zdenčina zbog najvećeg broja puknuća cjevovoda. Po postavljanju mjerača prvi put su se kvantificirali gubici vode koji su u kolovozu 2019. godine iznosili i do 58 posto.

Evidentirana su mjesta manjih curenja vode, od kojih je i značajan broj saniran. Time je krajem 2019. godine gubitak vode u sustavu pao na 49 posto. S daljnjim provedenim aktivnostima na vodoopskrbnom sustavu, krajem 2020. godine, gubitak vode pao je na 28 posto.

Danas je ovaj Program kontrole potrošnje i smanjenje gubitka vode, potpuno informatiziran i poboljšan uz mogućnost brze intervencije i uz što manje gubitaka vode u sustavu.