„Kaj su jeli“ u prilagođenom ruhu

Svečanost otvorenja manifestacije sada se planira prvog dana, u petak, 27. kolovoza u večernjim satima

Bude li nastavljena povoljna epidemiološka slika u Zemlji, za manje od mjesec dana u Vrbovcu će se, nakon jednogodišnje stanke, ponovo organizirati tradicionalna turističko-kulinarska manifestacija Kaj su jeli naši stari. Ove godine u nešto prilagođenom ruhu i s nekim novinama.

Ponajprije, svečanost otvorenja manifestacije sada se planira prvog dana, u petak, 27. kolovoza u večernjim satima– najavila je direktorica Turističke zajednice Vrbovca Jasna Benedik:

-Planiramo to oko 20 sati, kako bismo izbjegli vrućine, a i bit će to i malo drugačiji ugođaj nego što je bio proteklih godina.

Značajne se promjene najavljuju i u kulinarskom dijelu priredba.

-U centru Vrbovca bit će postavljeno pet-šest punktova za podjelu hrane. Ugostitelji će kuhati hranu u svojim objektima, koju će dopremati u centar na štandove. Udruge žena koje imaju sanitarne iskaznice i covid-potvrde, dijelit će hranu u posebnim posudicama, te ju prodavati posjetiteljima po simboličnoj cijeni, a zdjelica ove godine nećemo imati– dodala je Benedik.

Također, dodaje da će na punktovima biti uređena „dvorište“ koje će moći primiti određeni broj ljudi, koji će tamo moći sjesti te pojesti kupljenu hranu, a svaki punkt će biti tematski ukrašen. Ocjenjivat ćemo kreativnost udruga te izabrati najbolje uređen punkt. Udruge žena ove godine neće pripremati hranu, ali će moći ispeći suhe kolače i to zapakirano prodavati– kaže Jasna Benedik.

Dodaje kako će se organizatori i svi sudionici ove velike manifestacije prilagoditi svim propisanim epidemiološkim mjerama i da se svi moraju ponašati odgovorno.

Priprema se i zanimljiv glazbeno-zabavni program, pa će posjetitelje u petak zabavljati TBF, u sutradan Danijela Martinović, te u nedjelju grupa Begini. Na različitim punktovima u gradu svirat će lokalni bendovi i tamburaši, a kao i svake godine bit će organizirane i izložbe, predstave te ostali sadržaji.