JUŽNA OBILAZNICA U ZAPREŠIĆU: Krajem svibnja kreću radovi na drugoj polovici nadvožnjaka

Radovi na južnoj obilaznici napreduju prema planu

Nakon otvorenja dionice državne ceste D225 Zaprešić – Prigorje Brdovečko, na dijelu od podvožnjaka ispod željezničke pruge Zaprešić – Zabok do Ulice Ante Starčevića, nastavljeni su radovi izgradnje tzv. južne obilaznice. Unatoč krizi uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, iz Hrvatskih cesta poručuju kako se radovi izvode i napreduju u skladu s planiranom dinamikom te bi ovaj dio trebao biti završen u ugovorenom roku do kraja studenog 2020. godine.

Napravili smo pola nadvožnjaka i spustili nosače, a s drugom polovicom ćemo započeti krajem svibnja jer prethodno moramo obaviti zahvate na kontaktnim mrežama koje su spuštene. Radi se i na pristupnim cestama do samog nadvožnjaka, pa bi ovaj dio trebao biti gotov u kolovozu. Sam završetak je vezan i za radove u Savskoj ulici gdje se trenutno gradi budući pothodnik za pješake, što je jedan od većih zahvata koje imamo na ovoj dionici. Usporedno s tim, prema planu se odvijaju i ostali radovi, odnosno postavljanje rubnjaka i pripreme za završno asfaltiranje prometnice- objasnio je šef gradilišta Mario Lučić, djelatnik tvrtke Pionir koja izvodi radove.

Također, tijekom godine se očekuje i raspisivanje postupaka javne nabave za gradnju druge dionice od Obrubića do Šibica, s predviđenim početkom radova u sljedećoj godini.

-Završetkom ovog dijela ćemo dobiti još jedan izlaz na obilaznicu kojim će se dodatno rasteretiti promet kroz sam grad, a kada govorimo o prometu, uz ovaj veliki projekt, podsjećam i da se bliži završetak modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok te očekujemo skori početak obnove pruge Zapadni kolodvor – Savski Marof. Sve zajedno su investicije vrijedne preko milijardu kuna, što još nije zabilježeno u povijesti našeg grada- zadovoljstvo napretkom radova izrazio je tako i gradonačelnik Željko Turk.