Juričan Bernardiću: Jazavče, napokon je došao tvoj trenutak

Aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan pozvao je predsjednika SDP-a Davora Bernardića da na Pantovčak odnese bistu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, jer je on Bernardiću bio “mentor i muza”.

-Jazavče, napokon je došao tvoj trenutak! Možda si već negdje čuo, predsjednik Zoran Milanović izbacio je s Pantovčaka sve biste koje je tamo našao. Učinio je to kako bi napravio mjesto za jednu jedinu bistu koja se tamo mora naći – onu Milana Bandića- poručio je Juričan Bernardiću u objavi na svom Facebook profilu.

Juričan je ocijenio da je Bernardiću to jedinstvena prilika da se zahvali svom “neumornom mentoru” Bandiću, koji je zagrebački SDP odveo u 21. stoljeće, šest puta za redom biran je za gradonačelnika Zagreba, a od tog “zapuštenog gradića” napravio je europsku metropolu.

-On je, da te i na to podsjetim, bio tvoj mentor, tvoja muza, čovjek koji nije problem nego rješenje- rekao je Juričan predsjedniku SDP-a.
Također je ironično podržao Bernardića kao budućeg premijera, jer uspješno “mažnjava” tuđe slogane. Tako je, tvrdi Juričan, 2010. godine SDP-ov slogan “Mi možemo bolje” ‘maznuo’ od J. F. Kennedyja (We can do better iz 1960.) Potom je 2016. ‘maznuo’ slogan “Promjena u koju vjerujemo” od Obame (Change we can believe in, 2008.), a sada je, nakon američkih predsjednika, prešao na kompanije i od Nikea ‘maznuo’ slogan “Ispišite budućnost” (Write the future, 2010.).

-Ti mažnjavaš, i ja to cijenim, samo se tako i može postati premijer u ovoj zemlji! Mislim da zajedno možemo u koruptivnu parlamentarnu koaliciju: ti jazavče, rezač etiketa i ja- napisao je Juričan te poručio Bernardiću da očekuje da od njega preuzme bistu Milana Bandića i kako bi je mogao odnijeti predsjedniku Milanoviću.

-Ako ti bista bude teška, pomoći će ti ‘pajdo’ Zvane Brumnić; ako ne bude, po običaju, previše zauzet kombinacijama s Jelenom Pavičić Vukičević. Usput ćeš moći i prošetati Pantovčak brdom i napokon pomaziti jelene i srne, budući da inauguraciji nisi mogao ni prismrditi.