Veliki udarac za hrvatske ambicije

Joško Gvardiol propušta završnicu Lige nacija

Branič RB Leipziga i hrvatske nogometne reprezentacije Joško Gvardiol propustit će završni turnir Lige nacija zbog ozljede trbušnog zida
KATAR 2022 – Susret Hrvatske i Belgije u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Katru Igor Kralj/PIXSELL

Gvardiol je stigao na okupljanje s ozljedom trbušnog zida te je protekle dane proveo na intenzivnim terapijama. Zdravstvena služba hrvatske reprezentacije ustanovila je kako, usprkos Joškovim naporima i tretmanu, reprezentativni branič ne može biti spreman i konkurirati za predstojeće susrete Lige nacija. Stoga će Gvardiol napustiti okupljanje reprezentacije te s klubom dogovoriti nastavak liječenja.

Težak je to udarac za brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Katru gdje je Gvardiol bio jedan od naših najboljih igrača, te jedno od otkrića izazvavši veliki interes vodećih svjetskih klubova.

Hrvatska reprezentacija će u polufinalu Lige nacija 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu odmjeriti snage protiv Nizozemske, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska. Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

Hrvatska
Sport