Još jedan poduzetnik došao u Poduzetničku zonu Črnovčak

Grad Dugo Selo potpisao ugovor s Dugoselskom zanatskom udrugom

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je još jedan ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Črnovčak i zažalio što nažalost grad nema više zemljišta za koja su poduzetnici itekako zainteresirani.

-Ostalo je još nešto čestica u PZ Črnovčak, ima dosta zainteresiranih i šteta je što Grad nema još parcela. Pregovarali smo s RH no to je jako dugačak i kompliciran proces te, na žalost, država odnosno Ministarstva nisu to spustili na niže razine, barem na županijsku instancu, rješavanja takvih problema povrata zemljišta lokalnoj samoupravi. Naš grad bi, u ovakvom usponu kakvom je sada, napunio poduzetničku zonu u roku od godine dana. Sada kreće i izgradnja prometnice kroz Poduzetničku zonu s pratećom infrastrukturom i za godinu i pol trebala bi biti kompletno uređena, s novim poslovnim subjektima, zapošljavanjima, a što će unaprijediti i druge segmente života poput gradnje vrtića i škola, svega onom što nam treba kako bi grad bio grad- rekao je gradonačelnik Panian.

Kupac 5600 kvadrata zemljišta je Dugoselska zanatska zadruga, a predstavnik zadruge Rade Bilić otkrio je koji su im planovi.

-Zemljište je za potrebe upravne zgrade, proizvodnje i skladišnog prostora. Planiramo zaposliti desetak osoba s našeg područja i nadamo se kako ćemo našim zadrugarima omogućiti razvitak u našem gradu. Napravili smo jedan iskorak, sve naše zadrugare stavit ćemo pod jedan krov, a što će olakšati poslovanje i pridonijeti razvoju cijele poduzetničke zone. U našem sastavu su Pećo interijeri, Metal mont, STAS, Štivičić bravarija… Prednost zadruge je da su zadrugari nosioci referenci u bilo kojoj ponudi. Naši kooperanti su jedna turska tvornica za proizvodnju liftova, pergola, montažnih kuća te su zainteresirani da jedan dio proizvodnje presele u Dugo Selo. To će biti odskočna daska za početak, mislimo da će i ovo zemljište biti premalo za naše planove koji su dobri kao i potencijal- ispričao je Bilić.