Realizirana još jedna kapitalna investicija

Jandroković u Čazmi otvorio Dom hrvatskih branitelja

Jandroković je poručio kako je iznimno važno što je Grad Čazma obnovio zgradu koja može biti na ponos građanima Čazme, ali i primjer mnogim drugim gradovima kako na kvalitetan način riješiti pitanje rada i smještaja braniteljskih udruga
?azma: Gordan Jandrokovi? sve?ano je otvorio Dom hrvatskih branitelja Damir Spehar/PIXSELL

U utorak, 9. travnja svečano je otvoren Dom hrvatskih branitelja u Čazmi. Riječ je o objektu koji je Grad Čazma uredio, opremio i namijenio za korištenje udruga. Ponajprije, riječ je o braniteljskim udrugama, ali i ostalima, koje za to iskažu potrebu.

-Obnovom ove zgrade želja nam je bila dobiti multifunkcionalni prostor kojeg će koristiti ne samo braniteljske udruge, već i sve naše udruge kojih imamo jako puno na području Grada Čazme. Ističem kako je ovdje uređena i spomen soba poginulim braniteljima i njihovom ratnom putu. Napominjem kako je skoro 10% stanovništva s čazmanskog područja sudjelovalo u obrambenim akcijama istočne i zapadne Slavonije. Time smo odali počast prije svega poginulim braniteljima, ali prostor mogu koristiti svi kojima treba i mislim da je upravo ta višestruka namjena vrlo bitna, da se spoji taj dio Domovinskog rata sa životom danas te da udruge pronađu mjesto za svoj rad i aktivnosti kojima se bave- rekao je gradonačelnik Dinko Pirak i dodao kako je energetska obnova i opremanje zgrade, odnosno novog Doma hrvatskih branitelja u Čazmi stajalo oko 420.000 eura.

Od toga, s oko 60 tisuća eura sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvo branitelja. Ostatak novca, više od 350 tisuća eura uložio je Grad Čazma iz Gradskog proračuna.

Otvorenju Doma hrvatskih branitelja prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, koji uvijek s posebnim pijetetom govori o hrvatskim braniteljima.

-Ovakva spomen obilježja, spomen zgrade daju jedan obol tome da upravo moja generacija, a posebno one generacije koje dolaze iza nas, imaju prilike vidjeti i učiti kako su naši heroji stvarali hrvatsku državu kakvu danas imamo i kako nam je dužnost da razvijamo i da imamo državu kakvu su oni sanjali- rekao je Marušić.

Čast da otvori Dom hrvatskih branitelja pripala je predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, koji je izjavio kako je iznimno važno što je Grad Čazma obnovio zgradu koja može biti na ponos građanima Čazme, ali i primjer mnogim drugim gradovima kako na kvalitetan način riješiti pitanje rada i smještaja braniteljskih udruga.

-Čuo sam i od hrvatskih branitelja, iznimno su zadovoljni kako je to napravljeno. Radilo se o inicijativi Grada Čazme, ali pomogla je i Županija, a pomogla su i resorna ministarstva, tako da mi je drago da s tako velikim poštovanjem i zahvalnošću se današnje generacije odužuju hrvatskim braniteljima bez kojih, naravno, hrvatske države ne bi ni bilo. To su ljudi koji su riskirali svoj život. Nažalost, mnogi od njih su izgubili svoje živote. Moramo im biti trajno zahvalni i voditi računa i biti zahvalni članovima njihovih obitelji jer su izgubili svoje najbliže- zaključio je.

Čazma
Događanja
Izbor urednika