Jakovlje i dalje bez zaraženih, u planu realizacija planiranih aktivnosti

Načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec, njen zamjenik i načelnik Stožera Mario Hlad te njegova zamjenica Mirela Novoselec Jakševac zadovoljni su ponašanjem mještana

Na području Općine Jakovlje i dalje nema oboljelih od koronavirusa, iako epidemija COVID-19 ozbiljno narušava ostvarenje planiranih projekata Općine Jakovlje. Osim što će prihodi biti drastično umanjeni, Općina je osmislila i neke mjere kojima pokušava olakšati ovo vrijeme svojim mještanima i gospodarstvenicima.

Oslobađanje komunalne naknade

Upravo su u tijeku pripreme za sjednicu Općinskog vijeća Općine Jakovlje na kojoj se očekuje prihvaćanje odluka kojima će se za ožujak iz Proračuna Općine Jakovlje podmiriti pedeset posto troška prema vrtiću kojeg su trebali podmiriti roditelji. Za travanj roditelji uopće neće platiti ništa, dok će kompletan hladni pogon vrtića podmiriti Općina Jakovlje.

Mjere ublažavanja posljedica od koronavirusa okrenute su i prema građanima kojima su radi neplaćanja općinskih davanja trebale sjesti ovrhe, a poduzetnici koji radi odluka Stožera civilne zaštite ne smiju raditi bit će oslobođeni komunalne naknade u cijelosti za drugi kvartal, dok će ostalima to umanjenje iznositi 30 posto.

Zadovoljni ponašanjem mještana

Od ostalih aktivnosti u pripremi je gradnja dječjeg igrališta u Igrišću, a ovih dana očekuje se i asfaltiranje dijela Ulice Jurčec u Igrišću.

Načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec, njen zamjenik i načelnik Stožera Mario Hlad te njegova zamjenica Mirela Novoselec Jakševac zadovoljni su ponašanjem mještana. Ispred trgovina, benzinskih postaja na području općine nema gužvi, mještani se pridržavaju socijalne distance i svih propisanih higijenskih mjera. Na javnim površinama nema okupljanja većeg broja ljudi.

Iz Stožera podsjećaju da su odluke o javnom okupljanju i ograničavanju kretanja produžene su odlukom Nacionalnog stožera do 4. svibnja.

– Stožer civilne zaštite Općine Jakovlje pohvaljuje sve vas drage sumještane na odgovornom društvenom ponašanju i strpljivosti, no unatoč odličnoj vijesti da na našoj općini nemamo oboljelih i dalje je potrebno provoditi najstrože higijenske mjere, kao i mjere socijalne distance- poručio je Mario Hlad.

Do 23. travnja prijave šteta od mraza

Osim koronavirusa i potresa, područje općine Jakovlje zabilježilo je i štete od proljetnog mraza. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, 17. travnja, donio je Odluku kojom je proglasio prirodnu nepogodu radi mraza, a prijavu nastale štete mještani Općine Jakovlje mogu podnijeti na obrascu zaključno do četvrtka, 23. travnja.

Prijave se, zbog nastale situacije vezano uz COVID-19, isključivo zaprimaju putem elektroničke pošte (e-mail) – [email protected] ili putem pošte na adresu: Općina Jakovlje, Ulica Adele Sixta 2, 10297 Jakovlje, s naznakom Prijava štete od prirodne nepogode.