Izvršenje proračuna jednako prošlogodišnjem, a pojedine rashodovne stavke nekoliko puta veće

Vijećnici Općine Brdovec većinom glasova prihvatili su polugodišnji obračun proračuna za 2019. godinu, protiv je glasovao vijećnik Živog zida, a suzdržani su bili vijećnici HDZ-a

Vijećnici Općine Brdovec većinom glasova prihvatili su polugodišnji obračun proračuna za 2019. godinu, protiv je glasovao vijećnik Živog zida, a suzdržani su bili vijećnici HDZ-a. IZ HDZ-a su poručili kako nije u redu da je izvršenje Proračuna jednako prošlogodišnjem, a da su pojedine stavke na rashodovnoj strani nekoliko puta veće.

Odgovor će biti dostavljen pismeno jer vijećnik Svalina nije naveo točne stavke koje ga zanimaju, a vijećnika Muharemovića iz Živog zida zanimalo je da li je istina da roditelji učenika koji idu na produženi boravak u Osnovnu školu Pavao Belas u Brdovcu moraju izdvajati 650 kuna. 

-To apsolutni nije istina, ali ne možemo si na sjednicama Općinskog vijeća dozvoliti paušala pitanja s ciljem provokacije. Općina Brdovec plaća sve nastavnike produženog boravka, a ako postoji ovakva situacija mi o njoj ne znamo ništa ni od škole ni od roditelja- rekao je načelnik Alen Prelec.

Za prvih šest mjeseci ove godine prihod Općine Brdovec iznosi 15,5 milijuna kuna, dok su rashodi 16,7 milijuna kuna, a planirani prihodi do kraja godine iznose 55 milijuna kuna.

Vijećnici su pak jednoglasno prihvatili izvješće o radu načelnika u prvom polugodištu ove godine, kao i izmjene i dopune radnih tijela Općine gdje je HSS zamijenio dio svojih članova u nekoliko odbora.