Iza rukometaša Ivanića odlična je sezona, u novoj stepenica više

Bili smo blizu, zbog čega nam je u ovom trenutku još više žao, jer osjeća se simbioza grada i navijača s klubom. Svi zajedno su prepoznali to što smo radili u protekle četiri godine, poručio je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek

Rukometna sezona u Hrvatskoj okončana je na najnepopularnije način. Epidemija koronavirusa napravila je svoje, te je Hrvatski rukometni savez u potpunosti poništi ovu sezonu u kojoj neće biti prvaka, a i naredna će se odigrati u istom sastavu kao i ova.

Među onima koji su odradili sjajan posao su i rukometaši Ivanića koji su nakon 19. odigranih kola zauzimali drugo mjesto s 29 osvojenih bodova. Uspješnija je jedino bila Moslavina koja je imala bod više.

-Nažalost, izgleda da smo se rodili u nekom dobu i vremenu gdje se pojavila ta nesretna pandemija koja nikoga nije poštedjela. Sve je stalo u jednoj predivnoj sezoni za naš klub koji je bio jedan od pretendenata za ulazak u Premijer ligu. Bili smo blizu, što znači da radimo dobar posao. Žao nam je što je sve ovako završilo, protiv toga jednostavno ne možemo- na početku razgovora će predsjednik MRK Ivanić Josip Majdek, koji naročito žali što nije došlo do utakmice između Ivanića i Moslavine na domaćem parketu, jer to bi bio praznik rukometa.

U potpunosti domaća momčad

Zanimljivost ivanićkog uspjeha je ta što je cijela ova priča bazirana na domaćim igračima, izuzev Luke Bumbaka te Ivana Kurtušića, koji su jedina dva igrača sa strane.

-Malo klubova se može pohvaliti domaćom momčadi, kao što to mi možemo, da imamo domaće dečke s naše ulice i kvarta. Bili smo blizu, zbog čega nam je u ovom trenutku još više žao, jer osjeća se simbioza grada i navijača s klubom. Svi zajedno su prepoznali to što smo radili u protekle četiri godine. Jednostavno, mi smo osjećali da to možemo i da je to taj trenutak- priča nam Josip, koji vjeruje kako će momčad već sljedeće sezone nastaviti tamo gdje je ovoga puta nažalost bila zaustavljena.

-Bit će zanimljivo vidjeti, kako će se sada sve to odraziti, jer gospodarstvo je najviše pogođeno. Srećom, mi trenutno imamo domaću momčad, gdje igrači igraju za svoj klub i svoj grad. Ta klapa i prijateljstvo, sve ih drži na okupu, tako da dalje nastavljamo u istom sastavu. Definitivno smo odlučniji i jači da se sljedeće sezone istaknemo od prvoga dana za lidera prvenstva i glavnog kandidata za povratak u premijer ligu- o narednoj sezoni će Majdek.

Nepravda prema budućim kadetima

MRK Ivanić posljednjih se godina istaknuo i u radu s najmlađim kategorija, a Odlukom HRS-a i njihovim je kadetima nanesena nepravda, jer tom Odlukom oni bi naredne sezone trebali igrati Drugu, a ne Prvu kadetsku ligu, što su njihovi sadašnji mlađi kadeti svojim rezultatima zaslužili.

-Propusti i previdi se događaju, no ovo je pomalo čudna odluka u kojoj je poništena i sezona prije, da smo došli do ove situacije gdje o ovom godištu odlučuju igrači godišta koji više ne igraju. To nema svrhe i logike, jer smo takvom odlukom izgubili 13 klubova koji su perjanica toga godišta unazad posljednje dvije godine- o Odluci HRS-a će predsjednik ivanićkog kluba, koji se nada kako će se iznaći najbolje rješenje kako bi se ova situacija riješila na obostrano zadovoljstvo.