Iz Europskog fonda za regionalni razvoj gradovima i općinama Zagrebačke županije 113 milijuna kuna

Pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Katica Mišković dodijelila je u Dubravici devet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će četiri ugovora biti uručena naknadno

Pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Katica Mišković dodijelila je u Dubravici devet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Uz Srednju strukovnu školu Velika Gorica sredstva su uručena i gradovima te općinama za realizaciju projekata u tim sredinama.

Gradu Jastrebarskom odobreno je 49,5 milijuna kuna za obnovu dvorca Erdödy, Gradskom društvu Crvenoga križa Sveti Ivan Zelina 10,8 milijuna kuna za gradnju i opremanje Zelinskoga multifunkcionalnog centra za prevenciju, a Gradu Velikoj Gorici 8,3 milijuna kuna za gradnju Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja.

Po 400.000 kuna dobile su općine Bedenica – za dogradnju vatrogasnog doma i Dubravica – za drugu fazu gradnje ambulante, a po 250.000 kuna općine Pokupsko – za gradnju vodovodne mreže i Orle – za obnovu zgrade općine. Općini Preseka je odobreno 150.000 kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

Naknadno će biti dodijeljena još četiri ugovora – Gradu Dugom Selu i općinama Rakovec, Žumberak i Brckovljani. Ukupna vrijednost svih 13 ugovora je 113 milijuna kuna.