IVICA RELKOVIĆ, kandidat za gradonačelnika Zagreba: Produžena Šarengradska prometni je zločin star 40 godina

Upozorio je na prometne probleme u Zagrebu i ponudio prijedloge svojih rješenja, a jedno od hitnih je uspostava trase zapadno od Savske ceste, od Jadranskog mosta do Cibonine dvorane

Bruno Fantulin/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Ivica Relković upozorio je na prometne probleme u Zagrebu i ponudio prijedloge svojih rješenja, a jedno od hitnih je uspostava trase zapadno od Savske ceste, od Jadranskog mosta do Cibonine dvorane.

Relković je na konferenciji za novinare u blizini križanja Savske ceste i Zagrebačke avenije, na lokaciji koja se u planovima zove “produžena Šarengradska”, rekao kako je riječ o “prometnom zločinu starom 40 godina, izdaji najprometnijeg zagrebačkog mosta – Jadranskog mosta”.

– Kada se dolazi s mosta čeka vas samo jedna traka za promet prema centru, a razlog je to što zbog 50 metara šikare i dva-tri parkinga netko nije provukao cestu koju je trebao, ustvrdio je Relković nadodavši kako nije riječ o jedinoj problematičnoj lokaciji te je na svoj blog stavio niz primjera nedovršenih trasa, koje je nazvao “ulica u nigdje”.

Također je upozorio da u Zagrebu nakon potresa ne samo da nije obnovljena ni jedna zgrada, već nije niti utvrđen smjer kojim će ići obnova. Obnova treba biti blokovska, uz jasan plan pristanka sustanara jer onaj tko kaže da ne želi vlasnički sudjelovati ugrožava nečiji život, kaže Relković.