Ivica Brajdić novi predsjednik GO HSS-a Sveta Nedelja

Članovi HSS-a Svete Nedelje na redovnoj su Izbornoj skupštini birali novo vodstvo. Za predsjednika su se kandidirala dva kandidata – Ivica Brajdić iz Kerestinca i Robert Morić iz Novaka. Tajnim je glasanjem s 29 glasova izabran Ivica Brajdić, dok je Robertu Moriću povjerenje dalo 15 članova Skupštine. 

Kako je za sve funkcije bilo više kandidata, tajnim su glasanjem za potpredsjednice izabrane Željka Šabarić i Marina Kapuđija, za tajnika je izabran Vjekoslav Čakanić, za blagajnika Boris Babić, dok su za birane članove Gradskog odbora izabrani; Mario Mikek, Dunja Vukelja, Ivana Golić, Dalibor Miholić i Josipa Vukelja.

Zahvalivši se svim članovima na izboru, Ivica Brajdić u svom je predstavljanju istaknuo kako HSS Svete Nedelje mora ostati aktivan kreator gradske politike jer se oduvijek znalo da je HSS organizacija koja brine o svim slojevima društva. HSS mora stvoriti jaku organizaciju kako bi sudjelovala u realizaciji svih odluka bitnih za razvoj Svete Nedelje jer grad svojim potencijalom privlači ulagače ali i stanovnike koji su redom mlade obitelji. Istaknuto je kako će si za primjer uzeti grad Samobor i samoborski HSS koji već treći mandat vodi grad te koji je najbrojnija organizacija u Republici Hrvatskoj.

Prva zadaća koju je novo vodstvo odredilo jest vraćanje starih članova koji su unazad nekoliko godina izlazili iz stranke zbog raznih razloga te kako će odmah krenuti sa svojim aktivnostima koje će ljudi prepoznati kroz bolji rad i nove ideje, kroz zajedničke prijedloge za koje će HSS pozvati svoje članove i birače da ih zajedno nadopune i realiziraju.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili i gosti – Ilija Čorić, glavni tajnik HSS-a, koji je novom vodstvu zaželio sreću u daljnjim aktivnostima te im ponudio pomoć od samoga vrha stranke, i Filip Tončić, predsjednik Gradske organizacije Jastrebarsko koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika HSS-a Zagrebačke županije Stjepana Kožića.