Igor Vori: Vjerujem da ću ono što sam naučio tijekom godina moći prenijeti na igrače

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori predstavljen je kao novi trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a to će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri

Luka Stanzl/PIXSELL

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori predstavljen je kao novi trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a to će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

– Vjerujem da ću ono što sam naučio tijekom godina igranja u inozemstvu moći prenijeti na igrače. Moji suradnici i ja ćemo dati sve od sebe da mladim igračima bude zagarantiran napredak kada dođu u klub, rekao je Vori te nadodao kako više neće obnašati dužnost direktora hrvatske rukometne reprezentacije.

Okupljanje momčadi predviđeno je za 8. lipnja, dok će se konačni sastav znati oko 20. lipnja, a ovom je prilikom Vori, također predstavio svoje suradnike. Tako će mu prvi pomoćnik biti njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije Denis Špoljarić, trener vratara bit će sin menadžera kluba Arijan Jović, a kondicijski trener Šime Tomašević. Naglasio je kako će ključ uspjeha biti uspostavljanje zajedničkoj jezika s igračima:

– Prvo moram razgovarati sa svojim igračima i uvjeriti ih da mi vjeruju. Bez sinergije na relaciji igrači-trener-uprava nema ništa.

Direktor kluba Vedran Šupuković obrazložio je zašto je upravo Vorija izabrao za novog trenera:

– Sretni smo što je momčad preuzela istinska legenda i dijete kluba. Prije nekoliko mjeseci dao nam je do znanja kako bi se želio baviti trenerskim poslom i mi smo ga angažirali čim se pojavila prilika za to. Nadamo se kako je Vori dugoročno trenersko rješenje.