Povratak u Hrvatsku

Igor Juričić novi izbornik muške odbojkaške reprezentacije

Juričić će na toj dužnosti zamijeniti Francuza Cedrica Enardoma, a za sobom ima odličnu igračku i trenersku karijeru
igor juričić Hrvatski odbojkaški savez

Igor Juričić novi je izbornik muške odbojkaške reprezentacije, objavio je danas Hrvatski odbojkaški savez. Juričić će na toj dužnosti zamijeniti Francuza Cedrica Enardoma, a za sobom ima odličnu igračku i trenersku karijeru. Poručio je kako se raduje povratku u Hrvatsku, nakon 20 godina provedenih u inozemnim klubovima.

– Naučio sam mnogo toga i to znanje želim prenijeti našim igračima. Ambiciozan sam, pratim hrvatsku reprezentaciju i vidim napredak. Znam kako još sve to poboljšati, imam viziju. Razgovaram s igračima i s potencijalnim stručnim stožerom koji će činiti hrvatski treneri. O imenima još ne bih, prerano je, a mogu tek reći da će mi prvi pomoćnik i analitičar biti Ratko Peris, trener Mladosti s kojim se znam dugi niz godina i koji je, kao i ja, radio dugo u Francuskoj, rekao je Juričić.

Reprezentaciju s novim izbornikom još ovoga ljeta očekuje nastup u Zlatnoj skupini Europske lige te Final Four u Osijeku polovicom lipnja, a u kolovozu kvalifikacije za EP u Osijeku. Juričić je komentirao kako će, zbog manjka vremena, paralelno raditi na individualnom planu jer, kako smatra, mnogo je mladih igrača koje treba tehnički usavršiti.

– Cilj je igrati finale Zlatne lige te time osigurati i Challenger kup kao odskočnu dasku za Ligu nacija. Tek nakon toga slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo, o čemu još ne razmišljam. Idemo korak po korak.

Juričić kaže kako trenutno nije toliko usredotočen na cilj koliko na sam proces, a u svibnju ga čeka prvo okupljanje reprezentacije u Mariboru.

– Želim u toj prvoj fazi kroz igranje u skupini igračima objasniti svoju viziju igre i želim da se do Final Foura pokušamo na to adaptirati. Neće biti lako, igračima sezone završavaju krajem travnja i odmah uskaču u reprezentativne obveze, zato ćemo pokušati napraviti tako pripreme da ipak imaju vrijeme i za oporavak. Nadam se njihovoj punoj ozbiljnosti i predanosti, zato mi u toj prvoj fazi trebaju iskusni igrači koji će izgurati cilj, zaključio je Juričić.

Hrvatska
Sport