Ida Štimac briljirala na ovogodišnjem FIS Zagreb Openu

Na Sljemenu je održano dvodnevno Međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju uz sudjelovanje 85 mladih skijaša iz 13 zemalja
200113_alpsko-skijanje-1

Nakon Snježne kraljice, na Sljemenu je održano dvodnevno Međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju FIS Zagreb Open 2020. u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza. Po završetku oba dana ovog tradicionalnog natjecanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je medalje najboljim skijašicama i skijašima u slalomu.

Čestitavši pobjednicima, gradonačelnik Bandić istaknuo je značaj ovog natjecanja u promociji Zagreba te dodao kako će cijela priča biti zaokružena na Dan Grada kad će službeno biti otvorena Sljemenska žičara.

Svi ćemo se lakše penjati na Sljeme. Neće biti gužve automobilima jer će samo specijalna vozila moći na Sljeme, a svi ostali će s ponosom koristiti najljepšu i najmoderniju žičaru u Europi- kazao je Bandić 

Natjecalo se ukupno 68 skijaša i 17 skijašica iz 13 zemalja. U ponedjeljak je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ida Štimac iz Hrvatske, a u muškoj konkurenciji Marko Šljivić iz Bosne i Hercegovine. Kiara Derks iz Nizozemske te Tijan Marovt iz Slovenije slavili su danas.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport