I ti možeš odabrati kako će se zvati male rode

Uživajte u tajanstvenom životu roda, možda se i vi zaljubite u njih kao i one u naš prekrasan i bajkovit krajolik te predložite imena za ovogodišnje ptiće. Možda vaš prijedlog bude najbolji i ptići dobiju to ime
tAJANSTVENI ŽIVOT RODA (4) (Large)

Već tjednima svakodnevno pratimo što se događa u gnijezdu naših roda. Naša tri pića su sve veća i veća i stiglo je vrijeme da dobiju imena. Pomozite nam odabrati imena za malene rode.

Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten.

-Potaknuta brojnim upitima građana i novinara Javna ustanova Zeleni prsten postavila je kameru koja prenosi u život što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan u jednom od sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donjoj Kupčini. Najčešća ih je zanimalo što se točno događa u gnijezdu roda? Kako se rodan udvara rodi? Kako rode izražavaju nježnost, ljubav i privrženost prema partneru? Tko sjedi na jajima, roda ili rodan ili možda oboje? A tko hrani male ptiče? Jesu li rode monogamne ili rodu posjećuje više rodana?– istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Tatjana Masten Milek.

Od samog početka u gnijezdu je bilo vrlo zanimljivo. Prvo su rode uređivale i dograđivale gnijezdo, potom je snimljeno kako se rode pare. s nestrpljenjem se iščekivalo kada će roda snijeti prvo jaje, ove godine ih bilo čak 5!

 

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija