I ove godine besplatno ljetovanje za zagrebačke mališane

Djeca će sedmodnevno ljetovanje provesti u odmaralištima Zagrebačkog holdinga Podružnice "Vladimir Nazor" na dvije lokacije, u Crikvenici u odmaralištu "Stoimena" i na Velome Lošinju u odmaralištu "Zlatkokrila"

Matija Habljak/PIXSELL

Grad Zagreb i ove godine organizira besplatno ljetovanje za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a predviđeno je da u Crikvenicu i na Veli Lošinj otputuje 645 djece, izvijestili su iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

– Grad Zagreb i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i ove godine organizira besplatno ljetovanje za vrijeme trajanja ljetnih školskih praznika, djeci naših sugrađana koji im isto nisu u mogućnosti osigurati, a sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, stoji u priopćenju Gradskog ureda.

Djeca će sedmodnevno ljetovanje provesti u odmaralištima Zagrebačkog holdinga Podružnice “Vladimir Nazor” na dvije lokacije, u Crikvenici u odmaralištu “Stoimena” i na Velome Lošinju u odmaralištu “Zlatkokrila”. Djeci će biti osigurana puna pansionska usluga s tri glavna i jednim međuobrokom te će biti pod nadzorom pedagoga i stručnih suradnika. Imat će 24-satnu zdravstvenu skrb, koja se provodi u suradnji s najbližom zdravstvenom ustanovom te pristup brojnim odgojnim, obrazovnim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Ljetovanje se organizira za 645 djece koji su korisnici pomoći Gradskog ureda i Centra za socijalnu skrb Zagreb te ako su članovi obitelji slabijeg imovinskog stanja upisanih u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje i Vrtićima Grada Zagreba. Za ovu mjeru Grad je osigurao 800.000 kuna.