I Općina Križ od 1. siječnja ponovno dobiva autobusni linijski prijevoz

Ova je vijest izuzetno važna za stanovnike naše općine, istaknuo je načelnik Magdić

Županijska skupština Zagrebačke županije u listopadu je donijela Zaključak o sklapanju ugovora o javnoj usluzi za županijski prijevoz putnika. Sukladno toj Odluci od 1. siječnja stanovnici Zagrebačke županije, pa tako i Općine Križ, mogu računati na kvalitetniju uslugu javnog prijevoza na autobusnim linijama unutar Zagrebačke županije.

Općina Križ uskoro će nakon dugog niza godina, ponovno dobiti linijski prijevoz autobusom koji će stanovnicima omogućiti putovanje unutar općine, ali i prijevoz do Grada Ivanić-Grada, s posebnim ponosom naglasio je načelnik Marko Magdić.

Ova je vijest izuzetno važna za stanovnike naše općine, istaknuo je načelnik, a posebno za starije stanovništvo koje će nakon dugog niza godina ponovno imati mogućnost prijevoza do liječnika, u ljekarnu, banku, dućan i slično.

Župan Stjepan Kožić potpisao je ranije ovoga tjedna gotovo 90 milijuna kuna vrijedne ugovore s predstavnicima 6 prijevoznika (Autoturist turizam d.o.o, Meštrović prijevoz d.o.o., Samoborček EU grupa d.o.o., Ivček obrt za prijevoz, Čazmatrans promet d.o.o., Maluks promet d.o.o.), a s ciljem poboljšanja usluge prijevoza na području županije. Ugovorima je definirano 60 linija u 6 zona. Odlukom Vlade RH, Zagrebačkoj županiji dodijelit će se za prijevoznike u sljedeće dvije godine 65,6 milijuna kuna, a Županija će sama za ovu svrhu osigurati gotovo 22 milijuna kuna vlastitih sredstava.