I Dugoselske „glume“ u seriji “Dnevnik velikog Perice”

Gledatelji će seriju moći premijerno pratiti u terminu ponedjeljkom u 21 sat, na Prvom programu Hrvatske televizije u jesenskoj shemi

Foto FB „Dnevnik velikog Perice“

Ako ste i pomislili da poznajete neku od lepih deklica s izbora za najljepšu Dugoselku davne 1964. godine, prevarili ste se – to je friško snimljena fotografija (autorica Vladimira Spindler) odnosno scena iz domaće serije “Dnevnik velikog Perice”, u režiji Vinka Brešana.

Snimanje je započelo u lipnju, a zadnja klapa pala je jučer, navode na FB stranici “Dnevnik velikog Perice”. Gledatelji će seriju moći premijerno pratiti u terminu ponedjeljkom u 21 sat, na Prvom programu Hrvatske televizije u jesenskoj shemi, kao i putem platforme HRTi, najavljuje HRTprikazuje seriju kao jedan od tri nova projekta Dramskog programa HTV-a. Radnja serije „Dnevnik velikog Perice“ se nastavlja tridesetak godina nakon kultnog filma Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“ i reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

Kroz šest epizoda pratit ćemo događanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Kako piše portal karlovački.hr, dugoselski izbor ljepote odigrava se u trećoj epizodi.

U seriji glume Mirjana Bohanec (Ana Šafranek), Otokar Levaj (Eugen Fulir), Csilla Barath Bastaić (Željka Šafranek), Iva Babić (Nada Žegar), Dušan Bućan (Josip Žnidaršić), Nikola Kojo (Milivoj Žegar), Ana Begić (Kaća), i mnogi drugi.