Grad ne vrši nadzor

HSLS: Gradsku upravu ne interesiraju problemi Holdinga ni kvaliteta komunalne usluge

Zbog neprimjerenog odnosa direktora i rukovoditelja prema radnicima, u Zagrebačkom holdingu vlada nezadovoljstvo uvjetima rada, upozoravaju iz gradskog HSLS-a. Tvrde da je posljedica toga sve manja zainteresiranost za zapošljavanje u Holdingu i sve lošija komunalna usluga koju Holding isporučuje građanima
Zagreb: HSLS o sistemskom zanemarivanju odvodnje i kanalizacije u gradu Dalibor Urukalović/PIXSELL

Nakon neprovedene sistematizacije, neprimjerenog odnosa direktora i rukovoditelja prema radnicima, danas u Zagrebačkom holdingu više gotovo ne postoje djelatnici koji su zadovoljni uvjetima rada, ističu u gradskom HSLS-u.

Kao primjer istaknuli su, kako kažu, zastrašivanje i mobing direktorice Zagrebačkog velesajma Renate Suše te prijetnje radnicima, ali i članovima Radničkog vijeća. Predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić za takvo stanje optužuje sadašnju gradsku vlast, piše Radio Sljeme.

-Iako je sa ovim problemom u protekle dvije godine višekratno upoznat od strane predstavnika sindikata Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici, nitko nije reagirao i nevjerojatno je da Grad koji ima obavezu kontrolirati poslovanje svojih podružnica nije poslao nikoga u nadzor kako bi utvrdio stvarno stanje stvari.

-Ovakva nezainteresiranost Tomislava Tomaševića i gradske uprave na događaje u žili kucavici komunalne usluge u Zagrebu , pokazuje da gradsku upravu ne interesiraju problemi Holdinga kao i kvaliteta komunalne usluge koje Holding isporučuje Zagrepčanima. Iz ovakvog pristupa Možemove gradske uprave vidljivo je da se primjenjuju različiti standardi i mjerila u uvažavanju zaposlenika kada se nalaze u ulozi poslodavca od politika koje stranka Možemo zastupa u javnosti ili u Hrvatskom saboru, rekao je Klasić.

 

Grad Zagreb
Izbor urednika
Politika