HRVOJE HORVAT, izbornik rukometne reprezentacije: Idemo korak po korak

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja sa završnim pripremama za Croatia Cup i Europsko prvenstvo

Jozo Cabraja / kolektiff

Izbornik Hrvoje Horvat pripremio je sa stručnim stožerom vrlo raznolik i bogat program priprema tijekom kojih će oni koji su stigli umorni, a to prije svega vrijedi za bundesligaše, relaksirati, a druge posložiti u sustav igre koji ima u planu.

Jutro počinje obveznim antigen testiranjem, a nakon doručka, slijedi trening od gotovo puna dva sata. U 14 sati svakog dana planiran je ručak pa dnevni odmor. Slijedi video analiza treninga ili prvih suparnika s Croatia Cupa, odnosno Europskog prvenstva. Dan se završava još jednim treningom od nepuna dva sata od 19.30 – 21.30h.

-Trenira se, svi dečki dobro rade, a vjerujem kako ćemo ostati u ovakvom sastavu do početka EURO-a- kazao je izbornik Horvat.

-Idemo korak po korak, svaki trening se dobro analizira. Još od utakmice protiv Slovenije pokušavamo popraviti neke stvari koje nisu bile dobre. Gledamo da svaki trening bude bolji- dodao je Horvat.

Epidemiološke mjere strogo se poštuju. Svi igrači i članovi stručnog stožera smješteni su u jednokrevetne sobe tako da se rizik eventualne pojave koronavirusa i moguća šteta svedu na najmanju mjeru.

-Ono što nas sve posebno veseli je da za sada nema velikih ozljeda. Onih malih, naravno uvijek ima jer iza mnogih igrača je i po 30-tak utakmica ove sezone. Plus putovanja, treninzi, testiranja…- zaključio je Horvat.

-Sve je nekako brzo došlo, međutim nije mi se bilo teško prilagoditi. Brzo sam ušao u trenažni proces. Imam osjećaj kao da sam duže vrijeme ovdje- istaknuo je Marko Mamić.

-Nije da nas trener ubija s preteškim treninzima, naglasak je na taktici. Imamo tešku i nezgodnu skupinu, navijači možda nisu niti svjesni koliko su neke reprezentacije napredovale. međutim i mi smo jaki- dodao je lijevi vanjski DFHK Leipziga.

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa, 6. siječnja u 16:45 igrat će protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom.