Održan prošireni sastanak

Hrvatski Vitezovi ratni veterani 1991. Dugo Selo provode dva velika projekta

1. lipnja na ribnjacima u Dugom Selu „2. memorijalni kup Hrvatski Vitez Dugo Selo“, a 14. rujna obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica
436302545_905603214696642_3456297960000093980_n

Članovi Udruge Hrvatski Vitezovi ratni veterani 1991. Dugo Selo održali su prošireni sastanak vodstva Udruge, na kojem su osim članova Predsjedništva Udruge, Nadzornog odbora i Suda časti, nazočili i voditelji veteranskih sekcija. Dnevni red se sastojao od šest točki, a one najvažnije su se odnosile na organizaciju i provođenje dva velika projekta.

Sportsko/rekreativni i memorijalni projekt „2. memorijalni kup Hrvatski Vitez Dugo Selo“, koji se održava u znak sjećanja na poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja bivše općine Dugo Selo, a danas Grada Dugog Sela te općina Rugvica i Brckovljani. Projekt se provodi drugu godinu zaredom, u suradnji sa ŠRD-om Dugo Selo i Rugvica, a ove godine održat će se 1. lipnja na ribnjacima u Dugom Selu.

Događaj će početi svečanim otvaranjem uz intonaciju hrvatske himne, nakon čega slijedi odavanje počasti minutom šutnje te čitanje imena svih dvadeset dugoselskih hrvatskih branitelja, koji su položili život za slobodnu i neovisnu nam Domovinu Hrvatsku. Slijedi sportsko natjecanje u ribolovu i belotu, u kojima će moći sudjelovati svi zainteresirani i prijavljeni punoljetni natjecatelji. Ove godine, po prvi puta organizira se natjecanje u ribolovu i za djecu.

Najboljima će, po završetku natjecanja, biti uručene prigodne nagrade. O svim detaljima natjecanja, vremenu i pravilima pravovremeno ćemo izvijestiti javnost kako bi se ekipe zainteresirane za natjecanja mogle na vrijeme prijaviti.

Drugi projekt se odnosi na „Dan hrvatskih branitelja Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica – 14. rujan“ kojeg su prihvatila Vijeća predmetnih lokalnih jedinica, na zajedničku inicijativu svih braniteljskih udruga s područja Grada Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Dan hrvatskih branitelja Grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica – 14. rujan svečano će se obilježiti nizom aktivnosti i u Gradu Dugom Selu, uz prigodan program o čemu će se putem javnih medija obavijestiti javnost, a kroz braniteljske udruge i hrvatski branitelji s područja Grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica, u čiju čast i zbog čijih se zasluga i obilježava ovaj dan.

U završnom dijelu sastanka razgovaralo se o sportsko/rekreacijskom centru u bivšem „atomskom skloništu“ koje su braniteljske udruge dobile na korištenje od Grada Dugog Sela i koji zajedničkim snagama opremaju sportskim rekvizitima i uređajima, a Vitezovi se ujedno brinu o skladištenju i kompletiranju opreme za Civilnu zaštitu Grada Dugog Sela.

Također, dan je i osvrt na rad ribičke sekcije Udruge, koja je uz donaciju Grada Dugog Sela u materijalu, na jezeru Ciglana 2, u Dugom Selu, ispred kontejnera Udruge, obnovila invalidske staze, koje su zbog erozije tla propadale u samo jezero i nisu bile u cijelosti u funkciji.

Sada, nakon ove radne akcije u kojoj je sudjelovalo više od 20 članova ribičke sekcije Vitezova, staze su uređene, pošljunčane, podignute iznad razine vode i privedene svrsi, tako da ih i dalje sa sigurnošću mogu koristiti osobe s invaliditetom.

Događanja
Dugo Selo