Hrvatski suverenisti prikupili dovoljno potpisa, u Saboru pokreću raspravu o robnih zalihama

Do rasprave bi moglo doći idući tjedan
hrvatski suverenisti Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski suverenisti objavili su da su prikupili dovoljno potpisa saborskih zastupnika za raspravu o izvješću o stanju robnih zaliha zbog važnosti energetske i prehrambena sigurnosti u ovim kriznim vremenima.

– Rasprava o robnim zalihama u ovom trenutku iznimno je važna jer se nalazimo u kriznim vremenima i izuzetno su važni i energetska i prehrambena sigurnost, a robne rezerve nam to trebaju omogućiti, istaknula je na konferenciji za novinare Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) te nadodala kako bi do rasprave moglo doći idući tjedan.

Pred nama je žetva i Hrvatska se ne mora baš toliko voditi načelom solidarnosti bez obzira na to što je članica Europske unije. Ukazala je na primjer Mađarske gdje predsjednik može suspendirati apsolutno sve osnove na kojima počiva EU, a to je sloboda tržišta, dok bi Hrvatska trebala bespogovorno slušati sve što nam dolazi i uvijek se voditi načelima solidarnosti, ustvrdila je.

– Imamo dovoljno žitarica, ali nam se može dogoditi da naši silosi deset dana nakon žetve budu prazni i da sve ode u izvoz. To se ponavlja iz godine u godine i stoga je izuzetno važno da na plenarnoj sjednici raspravimo stanje robnih rezervi, ocijenila je Vučemilović i apelirala da Vlada počne voditi računa o potrebama hrvatskih građana i osigura prehrambenu sigurnost.

Hrvatska
Politika