Hrvatski judaši u Uzbekistanu traže olimpijske bodove

Na Grand Slam natjecanju najvišeg ranga IJF World Toura nastupit će pet hrvatskih judaša
judo

Na Grand Slam natjecanju najvišeg ranga IJF World Toura, od petka do nedjelje u uzbekistanskome Taškentu, nastupit će pet hrvatskih judaša koji će se boriti za bodove neophodne za plasman na Olimpijske igre.

Nakon bronce Karle Prodan u Tel Avivu, karavana judaškog IJF World Toura stigla je do Uzbekistana. U Taškentu će Prodan tražiti novu medalju koja bi ju dodatno pogurnula prema vrhu svjetske ljestvice, na kojoj je trenutno dvadeseta. Za novo postolje najprije u prvom nastupu treba pobijediti bolju iz ogleda domaće predstavnice Khusanove i Nijemice Ziech.

Barbara Matić (do 70 kg) će svoj put prema vrijednim bodovima u olimpijskoj utrci započeti protiv Talijanke Bellandi, dok će Ivana Maranić (preko 78 kg) prvih 110 bodova, nužnih za kvalifikacije za OI, tražiti protiv Britanke Adlington.

U muškoj konkurenciji Dominik Družeta (do 81 kg) ide na Gruzijca Rekviašvilija, koji nastupa za Srbiju, dok se oporavljeni Zlatko Kumrić (do 100 kg) bori protiv boljeg iz dvoboja Kazahstanca Kaliyeva i Gruzijca Chikovanija.

Matić, Prodan i Družeta nastupaju u subotu, dok su Maranić i Kumrić na rasporedu u nedjelju.

Hrvatska
Sport