Hrvatska pošta donirala respirator Kliničkoj bolnici Sveti Duh

U jeku borbe s izvanrednom situacijom u kojoj se svi nalazimo, Hrvatska pošta donirala je respirator vrijedan 200.000 kuna Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Uz respirator je nabavljen i sav pribor potreban za kliničku upotrebu. Svjesna svoje važne uloge u zajednici, pogotovo za vrijeme izvanrednih situacija, Hrvatska pošta je osim donacije Kliničkoj bolnici Sveti Duh svoje kapacitete stavila na raspolaganje Hrvatskom crvenom križu i Hrvatskom Caritasu.

-Društveno odgovorno poslovanje koje uključuje donacije i potporu lokalnim zajednicama okvir je Razvojne strategije Pošta2022.
Hrvatska pošta je sukladno uputama nadležnih tijela prilagodila svoje poslovanje i poduzela sve mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije i osigurao kontinuitet poslovanja. Naše zaposlenike opskrbljujemo zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju- poručuju iz Hrvatske pošte. 

Izmijenjen je i način dostave pošiljaka te poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima. U svim su poštanskim uredima uvedena i pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati.

Također, radna vremena poštanskih ureda su skraćena sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.