Hodu za život zabranio postavljanje zastava, no za LGTB zajednice Tomašević ima i rješenje da dobe svoj centar

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Povorci ponosa poručio kako će s LGBT udrugama razgovarati o njihovim zahtjevima da “dobiju svoja četiri zida”, odnosno svoj centar
Zagreb: Poznati na 21. Povorci ponosa pod sloganom “Dajte nam naša četiri zida!”Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Povorci ponosa poručio kako će s LGBT udrugama razgovarati o njihovim zahtjevima da “dobiju svoja četiri zida”, odnosno svoj centar što su kao zahtjev istaknuli u proglasu 21. Povorke ponosa.

-Razgovarat ćemo s LGBT udrugama o tome, postoje različiti modeli da se to realizira, vidjet ćemo koji su detalji, što oni predlažu- rekao je Tomašević.

Zagrebački gradonačelnik u subotu sudjeluje na Povorci ponosa, a rekao je kako je ta 21. Povorka ponosa za Zagreb 21. stoljeća. Za grad “koji je otvoren za sve različitosti, tolerantan za sve razlike i otvoren za sve”.

Komentirajući tužbu koju su organizatori Hoda za život podignuli protiv grada Zagreba, jer su im odbili staviti zastave na gradske jarbole, Tomašević je rekao da je to “još jedna u nizu tužbi”.

-Ne bojim se toga. Ingerencija je gradonačelnika da odlučuje stavljanje zastava na gradske jarbole i projekcije na fontanama- istaknuo je.

Dodao je kako Hodu za život, iako im nisu dozvolili postavljanje zastava, nije bila ugrožena sloboda govora i okupljanja, da su i na javnim površinama imali i štandove.

-Međutim, postavljanje zastava na gradske jarbole znači podrška gradske vlasti, a to što se tiče ciljeva Hoda za život, koji su dijametralno suprotni našem programu, gdje smo obećali osigurati dostupnost pobačaja koji je zakonski dozvoljen, to dozvoliti bi bilo licemjerno- poručio je Tomašević.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo