Hanžekovićev memorijal i ove godine okupio brojne zvijezde

Perković očekuje hitac preko 65 metara, a Tuka rekord Hanžeka

Davorin Višnjić/PIXSELL

Na stadionu Mladosti uz Savu predstavljene su glavne atletske zvijezde 70. izdanja Hanžekovićevog memorijala koji je od ove godine uvršten u World Athletics Continental Tour Gold seriju mitinga. Miting će se održati sutra od 17.50 sati, a usprkos pandemiji koronavirusa, koja je uzdrmala svijet sporta, na Mladosti će se i ove godine okupiti brojni vrhunski atletičari.

Predvodi ih dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković koja niti ove godine neće propustiti nastup pred svojom publikom. U Zagrebu će nastupiti europski i bivši svjetski prvak na 200 metara Turčin Ramil Guliyev, te svjetski doprvak na 800 metara BiH atletičar Amel Tuka.

Već tradicionalno organizatori mitinga posebnu pozornost posvećuju utrci na 110 metara s preponama. Neki od najboljih svjetskih preponaša ni ove godine neće zaobići Zagreb. Glavni suparnici u borbi za pehar obitelji Hanžeković bit će trećeplasirani s ovogodišnje svjetske ljestvice, Francuz Wilhem Belocian, te šesti s te ljestvice Amerikanac Freddie Crittenden.

Miting počinje već danas kada će se najbolji svjetski bacači kugle pokraj zagrebačkih gradskih fontana natjecati na 6. Memorijalu Ivana Ivančića, koji se održava u sklopu 70. Hanžekovićevog memorijala. Ove godine će se u sklopu “Hanžeka” održati i tradicionalni međunarodni atletski miting AK Dinamo-Zrinjevac – Memorijal dr. Ivan Šebalj i Memorijal Ivan Buljat, koji se trebao održati u svibnju ove godine, no odgođen je zbog situacije s COVID-19.

Zbog pandemije broj gledatelja na tribinama bit će ograničen na 700. Bit će to atletika pod maskama za malobrojne na stadionu, ali dostupna svima putem tv prijenosa.