Hajduk na Poljudu porazio Dinamo i zasjeo na vrh

Strijelac za pobjedu kojom je Hajduk nakon 1399 dana preuzeo tron 1. HNL bio je Bassel Jradi

U prvom ovogodišnjem derbiju odigranom na Poljudu Hajduk je golom Jradija na Poljudu svladao Dinamo. Od Burića do Burića, može se najkraće sažeti koliko dugo je Hajduk čekao na pobjedu nad zagrebačkim sastavom, koji će neko vrijeme sada gledati u leđa Hajduku koji ima dva boda više od Dinama, koji ima i susret manje od njih.

U prvom dijelu nije bilo zgoditaka, a najbliže njemu bili su Modri koji su preko Marina Leovca u šestoj minuti iz slobodnog udarca zatresli vratnicu. Bilo je to u periodu igre u kojem su igrači trenera Bjelice bili bolja i kvalitetnija momčad, no kako je vrijeme odmicalo, Hajduk je postajao sve opasniji.

Nastavak susreta ponudio je puno više neizvjesnosti, ali i nervoze, zbog čega je sudac Damir Batinić pokazao čak tri crvena kartona. Ranije su put svlačionice kod Dinama otišli Emir Dilaver te Arijan Ademi, koji je isključen iako je bio na klupi za pričuve, dok je kod Hajduka na ranije tuširanje otišao strijelac Bassel Jradi.

Do pobjedonosnog zgoditka kojim su ponovno postali vodeća momčad 1. HNL nakon 1399 dana, Hajduk je došao u 56. minuti nakon što je Jradi glavom pospremio loptu iza Livakovićevih leđa.