Grbin: Vratit ću novac i 50.000 kuna uplatiti u dobrotvorne svrhe

Poručio je i da će ostati prijavljen u Puli jer je vezan uz taj kraj, a to je njegov grad

Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da će novac koji je primio od kraja 2016. godine na ime naknade za odvojeni život, od vremena kada je počeo živjeti sa suprugom, vratiti odnosno uplatiti u dobrotvorne svrhe.

-Nije fer da taj novac zadržim- kazao je Grbin u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 priznavši da je pogriješio što je primao tu naknadu.

Iznos o kojem govorim je oko 50.000 kuna i uplatit ću ga u dobrotvorne svrhe, najavio je Grbin.

Ponovio je da je naknadu primao u skladu sa zakonom i odlukom Sabora, a trenutno je prima više od 80 zastupnika. Podsjeća da se te naknade sam odrekao prije napisa u medijima, u trenutku kada je odlučio da će mu težište obiteljskog života biti u Zagrebu.

Grbin je istaknuo i da će inzistirati na tome da se pitanje naknada za odvojeni život bolje uredi, kako ubuduće ne bi bilo dvojbi i nedoumica.

-Imam prebivalište u Puli, a dužnost zastupnika obnašam u Zagrebu i tu boravim, moj život je između dva grada- ustrajao je Grbin i ponovio da je odlučio zatražiti ukidanje isplate naknade za odvojeni život kada je odlučio da će mu težište obiteljskog života biti u Zagrebu.

Poručio je i da će ostati prijavljen u Puli jer je vezan uz taj kraj, a to je njegov grad.