Tjedan Crvenog križa

Gradskim društvima Crvenog križa dodijeljena oprema vrijedna 38 tisuća eura

Riječ je o opremi za djelovanje u kriznim situacijama i za opremanje posudionice medicinskih pomagala
img-20240515-wa0008.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Od 8. do 15. svibnja obilježava se Tjedan Crvenog križa, a tim povodom Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dodijelilo je gradskim društvima 38 tisuća eura vrijednu opremu za djelovanje u kriznim situacijama i opremanje posudionice medicinskih pomagala.

Riječ je o osam isušivača vlage i osam pop up šatora koji su nabavljeni sredstvima Zagrebačke županije te ortopedskim i medicinskim pomagalima koje je društvo nabavilo vlastitim sredstvima, a koje će se koristiti u sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ kojim se ljudima u potrebi omogućuje besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.

Pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata te naglo oboljelim osobama.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta ovom je prilikom zahvalila na svekolikoj pomoći i donaciji Zagrebačkoj županiji, u čije je ime dodjeli opreme nazočila pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Inače, za više informacija o načinu posuđivanja pomagala potrebno je kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika.

Događanja
Zagrebačka županija