Traži se projektant

Grad Zagreb započinje uređenje Sportsko-rekreacijskog centra Luka

Ovo brzorastuće naselje dobit će adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom
Gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustovao početku radova na produženju Branimirove ulice u Sesvetama Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Grad Zagreb pokrenuo je jučer javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz potok Vuger.

– Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18.000 m² osigurat će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivan život, istovremeno osiguravajući zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zone koja se uz njega nalazi, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Naime, na području Luka u Sesvetama živi gotovo 40.000 stanovnika, i to brzorastuće naselje će na ovaj način dobiti adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom.

– Prostor uz potok Vuger između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom, i tako ponuditi niz novih sadržaja djeci i mladima, rekreativcima i sportašima, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

SRC Luka imat će atletsku stazu, višenamjenska igrališta za rukomet, mali nogomet, košarku i graničara; zatim street workout park i stolove za stolni tenis. Uz sportske sadržaje planirani su i prateći sadržaji – svlačionice i sanitarni prostori primjereni modernom sportskom centru. Kako bi prostor centra ostvario puni potencijal za ugodan boravak građana, predviđeno je i hortikulturno uređenje koje će osigurati hlad uz klupice, pružiti česme za pitku vodu te natkrivene sjenice za odmor korisnika i za školu u prirodi. Projekt posebice osigurava pristupačnost centra osobama s invaliditetom kao i zaštitu okoliša i očuvanje energije.

Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova sljedeće godine.

Grad Zagreb
Ostalo