Natječaj otvoren do 25. rujna

Grad Zagreb traži idejno rješenje za dječji vrtić u Sloboštini

Za ovaj natječaj osigurano je 25.000 eura nagradnog fonda, pri čemu će pobjedniku pripasti prva nagrada u neto iznosu od 10.000 eura
1000059118

Grad Zagreb, u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb, objavio je danas javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju Dječjeg vrtića Sloboština.

– Ovaj tjedan otvorili smo svoj peti vrtić u mandatu, devet vrtića imamo u izgradnji, a paralelno pokrećemo drugu generaciju investicija u nove vrtiće u Podbrežju, Borovju, Stenjevcu i drugdje. U sklopu toga otvaramo i urbanističko-arhitektonske natječaje poput ovog za Dječji vrtić Sloboština koji je vrlo važan za Gradsku četvrt Novi Zagreb Istok, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Dječji vrtić Sloboština će na 6.400 m² zemljišta imati bruto površinu od 2.300 m², a moći će primiti 180 djece u 10 odgojnih skupina. Planirana vrijednost investicije iznosi oko 4,3 milijuna eura. Raspisivač i investitor je Grad Zagreb, a provoditelj i organizator natječaja Društvo arhitekata Zagreb. Za ovaj natječaj osigurano je 25.000 eura nagradnog fonda, pri čemu će pobjedniku pripasti prva nagrada u neto iznosu od 10.000 eura. Natječaj je otvoren do 25. rujna, a do kraja listopada bit će poznat pobjednički rad.

– Nadamo se velikom broju pristiglih radova na ovom natječaju, jer urbanističko-arhitektonske natječaje vidimo kao alat za pronalaženje najboljih rješenja, koja su ekonomična, održiva i u funkciji djeteta, naglasio je gradonačelnik Tomašević te podsjetio da je Grad Zagreb u travnju također pokrenuo urbanističko-arhitektonski natječaj za Dječji vrtić Jarun.

Natječaj za Dječji vrtić Sloboština možete pogledati na OVDJE.

Aktualno
Grad Zagreb