Gorući je problem rješavanje autobusnog prijevoza

Osam čelnika jedinica lokalne samouprave Sjeverozapadne Hrvatske održalo je proteklog tjedna novi sastanak čiji je domaćin bio Kumrovec. Glavna tema sastanka bila je problematika autobusnog prijevoza. 

Tom prilikom tri autoprijevoznika trebala su prezentirati, odnosno dati ponudu kako bi vršili prijevoz na tom području. Na sastanak je spreman došao jedino sadašnji prijevoznik Meštrović prijevoz, dok preostala dva prijevoznika nisu dala svoju ponudu, te im je u dogovoru ostala prilika da to naprave do 15. ožujka.

-Bez subvencije je nemoguće organizirati kvalitetniji prijevoz. Da bi se održao prijevoz sa šest buseva, koji dnevno rade 700-tinjak kilometara potrebno je osigurati subvenciju od dodatnih milijun kuna na godišnjoj razini. Ako se pak želi da taj prijevoz bude još kvalitetniji, tada je i ta subvencija puno veća- informirao nas je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Također, Štritof je prisutne upoznao i s odlukama sa sastanka koji je u dogovoru s ministrom Olegom Butkovićem održan u Ministarstvu prometa, a na kojem su uz načelnika Marina Štritofa bili nazočni i državni tajnik Tomislav Mihotić, član Uprave HŽ- Infrastrukture Nikola Ljuban, Dražen Antolović te Ante Nevešćanin koji su se dotakli teme revitalizacije Kumrovečke pruge koja je već punih sedamnaest godina zatvorena.

-Bio je to konstruktivan razgovor, a dogovorom je odlučeno da HŽ- Infrastruktura u narednih mjesec dana napravi izračun koliko bi koštala obnova od Harmice do Klanjca, gdje ne postoje nikakve prepreke da se krene u realizaciju projekta- rekao nam je Štritof.

Novi sastanak dogovoren je za tridesetak dana kada će biti poznato ide li se u obnovu prvih dvadesetak kilometara Kumrovečke pruge.