GO HDZ Jastrebarsko: Prvu dozvolu tvrtki Remondis Medison izdao je tadašnji ministar Mihael Zmajlović

U Jaski se rađa jedan novi HDZ koji će za razliku od SDP-a biti dosljedan u svojim stavovima. Već je iz dosadašnjih reakcija jasno kako je GO HDZ-a Jastrebarsko PROTIV obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom.

Prilikom jučerašnjeg sastanka s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Čorićem, kao i u prijašnjim kontaktima iznijeli smo stav kako smatramo da bi se opasan i neopasan medicinski otpad trebao obrađivati na mjestu njegovog nastanka te vjerujemo da će izmjene i dopune Zakona o održivom gospodarenju otpadom ići u navedenom smjeru. Drago nam je da je ministar shvatio ozbiljnost problema te iz tog razloga zatražio i održao sastanak s gradonačelnikom Novoselom.

Tim povodom jaskanski HDZ izdao je još jedno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Grad Jastrebarsko cijelo vrijeme bio je stranka u postupku izdavanja dozvola za gospodarenje otpadom tvrtki REMONDIS MEDISON d.o.o., a gradonačelnik Novosel neposredno je bio upućen u sva događanja. Pitamo se je li namjerno ili slučajno zaboravio kako je PRVU DOZVOLU ZA GOSPODARENJE OTPADOM tvrtki REMONDIS MEDISON d.o.o. izdalo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode čiji je ministar u to vrijeme bio Mihael Zmajlović, njegov najbliži suradnik, član predsjedništva SDP-a. Navedena dozvola izdana je na rok od 5 godina te je ukinuta u prosincu 2017. jer se dozvola za djelatnost zbrinjavanja otpada mobilnim uređajem može izdati maksimalno na rok od 6 mjeseci. Nezakonitost prve dozvole i već tadašnje pogodovanje tvrtki REMONDIS MEDISON d.o.o. najbolji su dokaz da su upravo dosadašnji čelnici jaskanskog SDP-a ZMAJLOVIĆ I NOVOSEL NAJODGOVORNIJI ZA DOLAZAK tvrtke REMONDIS MEDISON d.o.o. u Jastrebarsko.

Da bi vam situacija bila posve jasna, donosimo vam izjavu jednog od čelnika Remondisa: “Ni jednu od tih dozvola ne bismo dobili da grad nije bio suglasan. Do sada smo s gradonačelnikom Novoselom održali niz sastanaka i svi su bili na vrlo prijateljskoj razini.” (izvor: internet portal 100posto.hr)

Gradonačelniče, koliko još ima stvari poput ove koje skrivate i moraju li građani ubuduće uvijek potpisivati i pokretati peticije da bi saznali istinu? Naši građani zaslužuju da im grad vodi iskren, predan čovjek koji će se za njih boriti iskreno u svakom problemu.

U prilogu dostavljamo navedenu dozvolu kao i rješenje o njezinom poništenju.“