Gault&Millau ocijenio Obiteljski restoran Korak najboljim u Zagrebačkoj županiji

Među pet najboljih našali su se Krčma "Gabreku 1929" iz Samobor, restoran "Karlo" iz Jastrebarskog, restoran "Mon Ami" iz Velike Gorice te restoran "Potkova" iz Zaprešića
gault&millau zagrebačka županija

Obiteljski restoran Korak na Plešivici, prema gastronomskom vodiču Gault&Millau, najbolje je ocijenjen među 25 probranih restorana u Zagrebačkoj županiji. Gault&Millau je jedan od dva najpoznatija gastro vodiča u svijetu, a u nedavno tiskanom hrvatskom izdanju donosi recenzije 100 probranih restorana u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Nakon nedavna predstavljanja u Zagrebu, vodič je danas predstavljen i u najbolje ocijenjenom restoranu Zagrebačke županije – Obiteljskom restoranu Korak.

– Za nas je ovo velika čast, no još više veseli što smo u odnosu na prethodno ocjenjivanje ostvarili ‘veliki skok’. Vidi se da radimo na kvaliteti i da smo na pravom putu, rekao je chef Bernard Korak.

Promociju vodiča organizirala je Turistička zajednica Zagrebačke županije.

– Možemo biti ponosni što smo, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, sudjelovali u pripremi ovakvoga vodiča i time pokazali koliko nam je važan ugostiteljski sektor za promociju turizma. Želja nam je bila pokazati standard kvalitete naše ugostiteljske ponude i mislim da smo u tome uspjeli. Naglasak je bio na promociji Zagrebačke županije, pokazali smo da se u njoj kvalitetno jede, da su domaćini uvijek dobre volje, a gosti dobrodošli, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Uz Korak, među pet najbolje ocijenjenih restorana Zagrebačke županije su Krčma “Gabreku 1929” (Samobor), restoran “Karlo” (Plešivica; Jastrebarsko), restoran “Mon Ami” (Velika Gorica) i restoran “Potkova” (Trajbar Team Zaprešić).

– Ugodno je bilo pripremati ovaj vodič. Otkrili smo, pogotovo u Županiji, puno dobrih restorana. Moto vodiča je ‘luksuz je u kvaliteti, a ne cijeni’. Naši ocjenjivači restorane obilaze anonimno i ocjenjuju ih prema metodologiji Gault&Millaua. Ni jedan restoran ne zna kada je ocijenjen i tko ga je ocijenio. To je snaga vodiča, jer nitko ne može utjecati na ocjenjivača, pojasnila je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua Croatia.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija