Galgenkabaret “Evropa za nas ima štirk” Zlatka Viteza otvara Histrionsko ljeto na Opatovini

Halucinantni galgenkabaret ''Evropa za nas ima štik'' još je jedan od pokušaja da se kajkavski jezik pretočen u genijalne ''Balade Petrice Kerempuha'', Miroslava Krleže oživi na histrionskoj pozornici
Galcencabaret

Zlatko Vitez se gotovo cijeli svoj kazališni život bavi djelom Miroslava Krleže i kao glumac i kao redatelj i kao dramaturg. Po prvi puta Zlatko Vitez preuzima sve tri uloge na sebe i na sceni Histriona će nastupiti sam.

Kada smo ga upitali: ”Zašto se na to odlučio?” Odgovorio je: ”Ne trebam posrednike između Krleže i sebe!”

Osim ‘Balada Petrice Kerempuha” u Krležinom galgenkabaretu čut ćemo i ”štiklece” iz ”Hrvatskog Boga Marsa”, ”Deset krvavih godina”, ”Kraljeva” i ”Zastava”, a sve će to Vitez začiniti svirajući violinu i tamburicu, tj. bisernicu.

U godini kada obilježavamo četrdesetu obljetnicu od smrti Miroslava Krleže, nakon slavne predstave ”Krležijada” (1993.), vjerujemo kako će i ovaj galgenkabaret dostojno podsjetiti na remek djela velikog pisca.

Da biste uživali u našim predstavama na Opatovini dovoljno je samo osigurati svoju ulaznicu, a covid putovnice te slične potvrde nisu potrebne. Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini je manifestacija na kojoj su osigurana sjedeća mjesta te kao takva posjeduje certifikat sigurnog okupljanja. Stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme kako biste se i ovog ljeta smijali uz Histrione

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska
Kultura