Gaj, Ban Jelačić, Lonja i Rakovec u polufinalu kupa Nogometnog središta Vrbovec

U nedjelju 9. kolovoza s početkom u 18,00 sati igraju se polufinalne utakmice: Gaj – Lonja i Ban Jelačić – Rakovec

Nakon odigranog 2. kola kup natjecanja u polufinale Nogometnog središta očekivano su se plasirali Ban Jelačić, Lonja i Rakovec dok je Gaj priredio najveće iznenađenje izbacivši branitelje kupa Strmec iz Bedenice. Definitivno najveće ugodno iznenađenje stiže iz Gaja koji je kao gost izbacio glavnog favorita i četverostrukog pobjednika kupa Strmec iz Bedenice. Strmec je bio neprikosnoveni pobjednik kupa NS Vrbovec od 2016. do 2019. U regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 1:1. Kod izvođenja jedanaesteraca bili su precizniji gosti iz Gaja 7:6 i plasirali se u polufinale kupa, čime još jednom potvrdili nepisano pravilo da u kupu ne pobjeđuju uvijek favoriti. Trener Gaja Dalibor Milanović ostvario je najveću pobjedu u svojoj trenerskoj karijeri jer je mudrom taktičkom igrom svoje momčadi izbacio Strmec koju je s trenerske klupe vodio Tomica Pisačić.

U Banovu je odigrana utakmica izjednačenih protivnika u kojoj se domaća ekipa Ban Jelačić predstavila u boljem svijetlu i prikazala kvalitetniju igru pa ostvarila pobjedu protiv Dubrave 2:0 i zasluženo prošla u polufinale.

Petoligaš Rakovec nije dozvolio nikakvo iznenađenje jer je igrao protiv oslabljene momčadi Croatia iz Nove Kapele, koja je nastupila sa samo devet igrača, koji su sportski odigrali cijelu utakmicu. Rakovec je ostvario očekivano visoku pobjedu i dobrano napunio mrežu gostiju s 11:2.

Jedina crna mrlja desila se u Lonjici. Naime, Lonja je čekala na megdan Zvekovac koji se nije pojavio u Lonjicu, a što je još zanimljivije nije se pojavio ni delegat utakmice Kristijan Hmelina. Zbog nedolaska na kup utakmicu protiv Zvekovca i delegata Hmeline pokrenuo disciplinski postupak. Neodigrana kup utakmica Lonja – Zvekovac se tako rješavala za zelenim stolom koja je registrirana za domaćina rezultatom 3:0.

U nedjelju 9. kolovoza s početkom u 18,00 sati igraju se polufinalne utakmice: Gaj – Lonja i Ban Jelačić – Rakovec. Iako je ispadanjem Strmca ulogu glavnog favorita preuzeo Rakovec nije nemoguće da se desi još koje iznenađenje u kup natjecanju. I dok je Lonja igrala dva prijašnja finala koja je izgubila od Strmca (2018. 1 : 2 i 209. 0 : 3), ovo je svakako velika prigoda za Gaj i Ban Jelačić da se nadaju pozitivnom rezultatu i plasmanu u finale NS Vrbovec.