FOTO: ŽRK Rugvica već pet godina organizira ligu mini rukometa za djevojčice

Pod voditeljskom palicom Mirjane Kirin, ŽRK Rugvica već pet godina organizira ligu mini rukometa za djevojčice. Sama liga u početku je bila zamišljena kao županijska, no interes klubova izašao je izvan granica Zagrebačke županije, te danas liga ima epitet međužupanijske, jer na njoj igraju i ekipe iz Krapine, Preloga, Siska, Novske, Popovače i Petrinje.

-Riječ je o najvećem natjecanju u mini rukometu za djevojčice. Liga je zamišljena na način da ekipe imaju šest okupljanja, kada odigraju po više utakmica, jer paralelno se igra na tri terena. Na završnom kolu nagrađuju se najuspješnije ekipe i igračice, dok svi sudionici dobivaju medalje za sudjelovanje- kaže nam voditeljica Mirjana Kirin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije; za djevojčice 2008. godišta te 2009. godišta uz sudjelovanje 35 ekipa. Nakon tri odigrana kruga u kategoriji djevojčica 2008. godišta prvo mjesto zauzima ekipa Trnine s 20 bodova, dok najmlađe Rugvičanke s 14 osvojenih bodova drže treće mjesto, dok u starijoj kategoriji prvo mjesto trenutno drže rukometašice Lokomotive i Moslavca koje su do sada prikupile po 16 bodova.

Liga se nastavlja u drugoj polovici siječnja, odigravanjem utakmica četvrtog kruga.