FOTO: Željko Tašler iz Brckovljana krv bez prestanka daje od 1976.

Željko Tašler do sada je krv dao 100 puta

Povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, načelnik Tihomir Đuras održao je prijem za višestruke darivatelje krvi s područja Općine Brckovljani. Uz vodstvo Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo predvođeno ravnateljicom Gordanom Kocaj i predsjednikom Josipom Svibovcem.

-Čast mi je što mogu pozdraviti vas humane davatelje krvi. Vi tako doprinosite mnogim spašavanjima života. Mi koji smo dio toga, znamo koja je svjesnost te ljubavi prema drugima- poručio je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo Josip Svibovec.
Uz prigodne poklone Gradskog društva Crvenog križa, jubilarci, njih osmero dobili su i priznanja od strane općinskog načelnika Tihomira Đurasa.

-Na vašoj humanosti svi mi trebamo vam biti zahvalni. Osim toga, ja sam i ponosan što ste s područja Općine Brckovljani. Vašu humanost nitko ne može platiti niti nadoknaditi- istaknuo je načelnik Đuras.

Za pet darivanja nagrađena je Antonela Marić, za 10 Valentin Horvatić i Nikola Šum, za 20 Božidar Krvarić, 50 puta krv su darovali Stjepan Štivičić i Stjepan Crnić, Ivica Salopek priznanje je primio za 75 darivanja, a rekorder među svima njima je Željko Tašler sa 100 darivanja.

-Nama darivatelja brojke nisu važne, mi krv dajemo redovito godinama- započeo je svoju priču gospodin Željko, koji krv daje od 1976.

-Jedno vrijeme nisam mogao davati krv iz zdravstvenih razloga, a sada opet dajem po četiri puta. Čak 85 puta dao sam krv u Petrovoj 3, a nastavit ću i dalje do 70 godine- kaže nam Željko uz poruku kako za taj čin “imate ili nemate ono nešto”.

-Morate imati taj osjećaj i tu humanitarnu notu u sebi da se odlučite na to- za kraj nam je rekao Željko, koji će zbog svojih godina još u sedam navrata dati krv.