Uloženo više od 515 tisuća eura

FOTO: Završava se cesta u Petrovini Turopoljskoj. Ačkar: Ovo su povijesna ulaganja u naša naselja

U Petrovinskoj ulici preostalo je postaviti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, dok se završetak radova očekuje do 23. veljače
WhatsApp Slika 2024-02-16 u 11.24.26_1fc03f49

U Petrovini Turopoljskoj traje izgradnja kolnika i pješačke staze s oborinskom odvodnjom u Petrovinskoj ulici. Radove, koji se protežu od kanala Sava-Odra do Društvenog doma, obišao je danas i gradonačelnik Grada Velika Gorica Krešimir Ačkar.

– U Petrovini Turopoljskoj nastavljamo s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i podizanjem komunalnog standarda, ali i sigurnosti sugrađana. Ovo su povijesna ulaganja u većinu naših naselja, ruralnoga i urbanoga područja, rekao je Ačkar.

Kako je izvijestio gradonačelnik, na dionici je uz glavnu cestu napravljena i pješačka staza u dužini 670 metara, uključujući oborinsku odvodnju i vanjske rubnike kako bi promet na lokaciji bio sigurniji i lakši. Također, po dovršetku radova na kolnik će se vratiti uspornici prometa.

– Cesta je šira pola metra nego što je bila prije rekonstrukcije. Sada je širine šest metara i dobila je nogostup. Ukupna vrijednost radova je 515.796 eura, nadodao je Ačkar te se zahvalio VG Komunalcu na odlično odrađenog poslu i Vijeću Mjesnog odbora Petrovina Turopoljska.

Predsjednik Mjesnog odbora Nikolas Mastin izvijestio je kako su unazad dvije godine u Petrovini Turopoljskoj asfaltirati Zagorsku i Ličku ulicu, a želja im je u potpunosti urediti cestu od ulaza u selo do Društvenog dom.

– Asfaltiralo se sve po planu. Svake godine ispoštovano je sve što smo tražili. Po meni je najviše važan bio ovaj kolnik koji je u međuvremenu realiziran, rekao je Mastin i zaključio kako u skorije vrijeme namjeravaju riješiti problem poplave u selu.

U Petrovinskoj ulici preostalo je postaviti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, dok se završetak radova očekuje do 23. veljače.

Događanja
Velika Gorica