Stoljetna tradicija

FOTO: Započelo obilježavanje 100-te obljetnice NK Dubrava, promovirana prigodna razglednica i žig

Nogometni klub Dubrava najstariji je nogometni klub na vrbovečkom području
DSC_7371

Davne 1923. započela se ispisivati nogometna povijest u Dubravi, koja je dogurala do punih sto godina. Stoljetna tradicija igranja nogometa želi se što dostojanstvenije obilježiti i proslaviti, a sve je započelo današnjom promocijom prigodne razglednice i prigodnog žiga koji je posvećen stotoj obljetnici osnutka kluba, kojim su pečatirane sve pošiljke koje su išle iz poštanskog ureda u Dubravi.

Inicijativa za izdavanjem žiga i razglednice krenula je od kluba, a svoj obol dao je autor Zdenko Brezarić.

-Ovo je i sama promocija općine Dubrava na nogometnom zemljovidu, odnosno hrvatskoj filateliji. Ovime se stvara i jedan dio poštanske povijesti u Dubravi, jer nema baš previše nogometnih žigova- istaknuo je Brezarić, koji zajedno s potpisnikom ovih redaka radi i na prikupljanju podataka za klupsku monografiju koja bi tijekom ove slavljeničke godine trebala ugledati svjetlo dana.

-Označavanjem razglednica prigodnim žigom povodom sto godina Nogometnog kluba Dubrava, svečano otvaramo godišnju proslavu postojanja, odnosno neprekinutog djelovanja rada ovog kluba. Hvala onim prvim ljudima iz 1923. kao i svima ostalima koji su održali klub na životu- rekao je predsjednik Ante Grizelj, koji je slavljeničku razglednicu poslao na adresu predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenada Črnka, dok je općinski načelnik i saborski zastupnik Tomislav Okroša svoju razglednicu poslao u HNS na adresu predsjednika Marijana Kustića.

-Ponosimo se našim nogometnim klubom koji je najstariji na ovim prostorima. Svi ljudi koji su prošli kroz klub dali su svoj doprinos u njegovu razvoju. Mi smo kao Općina napravili sve infrastrukturne preduvjete za ovaj jubilej, jer NK Dubrava to zaslužuje sa svojih više od 150 registriranih igrača- istaknuo je Okroša.

Promociji razglednice i žiga prisustvovao je i predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov, koji je naveo kako je Dubrava kroz svoju povijest iznjedrila brojne istaknute nogometaše i sportske djelatnike, koji su obilježili i vrbovečku nogometnu povijest.

Dubrava
Sport