Gašenje požara suhe trave

FOTO: Vatrogasci VZO Orle spremno odgovorili na postavljeni zadatak

Na vježbi je sudjelovalo ukupno 36 vatrogasaca iz DVD-a Veleševec, Ruča, Bukevje, Suša, Vrbovo i Drnek
WhatsApp Image 2023-06-11 at 20.56.29 (1)

Brojne vatrogasne ekipe jutros su spremno pohitale na obalu Savu, gdje je izbio požar suhe trave. Mjesta opasnosti ipak nije bilo, jer sirene koje su se mogle čuti značile su izvođenje združene vatrogasne vježbe članica VZO Orle, koje su ovom vježbom pokazale sposobnost gašenja požara na otvorenom prostoru (požar trave i niskog raslinja) te opskrbu vodom uz pomoć vatrogasnih vozila.

Na vježbi je sudjelovalo ukupno 36 vatrogasaca iz DVD-a Veleševec, Ruča, Bukevje, Suša, Vrbovo i Drnek, a za potrebe vježbe angažirana je i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica koja je nakon završetka vježbe pokazala rad s razvalnim alatom na osobnom vozilu i izvlačenje unesrećene osobe iz istoga.

Vježba je ocijenjena kao uspješna te je po završetku iste održano zajedničko druženje u Vatrogasnom domu u Suši kojem je domaćin bio DVD Suša.

Vježbi su između ostaloga prisustvovali čelni ljudi Vatrogasne zajednice Općine Orle predsjednik Davor Huđin, zapovjednik Željko Kovač i tajnik Ivan Ozimin, zapovjednik i zamjenik zapovjednika JVP Velika Gorica Ivica Maceković i Dario Munjić, načelnik općine Ervin Vujica, predstavnici policije te mještani iz okolnih naselja.

Događanja
Orle